Когато сиамските близначета се родиха със срастнати главички, никой не им даваше шанс за живот. Ето как изглеждат днес (Снимки):

Светът познава доста случаи на сиамски близнаци , въпреки че раждането им се счита за истинско чудо на природата. Неслучайно в миналото са ги смятали за атракция и често са ги показвали по панаири и циркове.

Дори и в наши дни появата на сиамски близначета  се счита за изключително рядка, веднъж на всеки 200 000 раждания.

сиамски близнаци

За съжаление шансовете сиамски близнаци да оцелеят са много малки. До 50% от тях се раждат мъртви и само 25% са способни да оцелеят след раждането.

Близнаците Ерин и Аби Делани са родени през лятото на 2016 година. В повечето случаи, когато сиамските близнаци имат свои собствени органи, независими кръвоносни и нервни системи, съвременната медицина може да ги раздели и да им даде възможност да водят пълноценен живот .

сиамски близначки

В случая с Ерин и Еди това е доста проблематично – близначките имат общи кости на черепа.

Разбира се, без операция и дума не може да става за повече или по-малко нормален живот за сестрите. Операцията, необходима за тяхното отделяне обаче, е изпълнена с рискове, които биха могли да засегнат едно или дори двете деца.

разделяне на сиамски близнаци В крайна сметка в Детската болница във Филаделфия се провежда уникална и трудна операция за отделяне на сиамските близначки с обща глава.

Участва цял екип от висококласни хирурзи и специалисти, които работят 11 часа при непосилни условия, за да разделят децата, да предотвратят масивно кървене и следоперативни усложнения. За щастие, благодарение на уменията и брилянтната техника на лекарите и медицинския персонал, момичетата са успешно разделени.

сиамски близначета разделени

„Въпреки това, през което трябваше да минат, те са много щастливи момичета“, казва майка им, Хедър Делани.

Пет месеца след операцията близначките се прибират у дома. Там те могат да започнат новия си живот и да растат под грижата и любовта на своите родители и други членове на семейството.

малки близначки

Според Хедър и двете момичета се развиват добре.

– Те не се страхуват от хората – каза тя. „Удивително е колко смели са те след всичко, което са преживели.“

Първоначално след раждането близнаците трябва да се приспособят към състоянието си. Всяка от сестрите винаги е участвала в случващото се с другата.

деца близнаци Сега Ерин се научава да сяда, а Аби – да се преобръща. На плещите им тежат много изпитания, но близначките са много силни и упорити, и сега получават своя нов шанс в живота!

Очевидно всичко това би било невъзможно без удивителната работа на лекарите и подкрепата на родителите на близнаците. Споделете тази статия, така че невероятните истории на Ерин и Аби да вдъхнови и други хора!

сиамски близначки разделени при раждането