Тази жена роди детето си по начин, по който никоя друга не е раждала, и даде надежда на хиляди:

Понякога науката помага там, където природата е безсилна. Историята, която ще ви разкажем днес, е поредното доказателство за тези думи:

Малин и Клас от Гьотеборг могат да се нарекат най-щастливата двойка на земята. Това, което им се е случило, е просто чудо!

Двойката е заедно от дълго време и се обичат силно. Но едно нещо им пречи да бъдат пълноценно семейство.

Не могат да имат деца , защото Малин има рядка вродена аномалия . Тя е родена без матка и затова не може да има деца.

двойка от Швеция

За такива двойки има само един изход – износването на бебе от  сурогатна майка . За щастие медицината не тъпче на едно място и наскоро даде шанс и на тези жени сами да родят дете.

жена със зелена шапка

– „Това е нова страница в медицината. Подобен опит не е описан никъде другаде“ – казва професорът, извършил процедурата.

жена на ски

В един от университетите в Гьотеборг група учени провежда експеримент. Избрани са девет жени, родени без матка или такива, при които тя е била отстранен поради рак на маточната шийка. На Малин е трансплантирана утробата на нейна 60-годишна родственичка. Самата тя има две деца и четирима внуци, и веднага дава съгласието си, защото знае колко е важно за Малин.

Малин

При Малин операцията по трансплантация на матката е успешна, както и при други жени, и всичко минава без усложнения. Но лекарите не са сигурни, че жените могат да забременеят.

Година по-късно, Малин прави съпруга си истински щастлив с добрата новина – бременна е! Бременността протича нормално. За да не рискуват, лекарите правят цезарово сечение и се ражда здраво бебе.

новородено

Наричат го Винсент. Майката и бебето се чувстват добре.

родители с бебе

Малин е много щастлива! В крайна сметка най-съкровената й мечта се е сбъднала.

В последствие става известно, че още две жени са забременели. Това дава шанса на всяка жена с подобни проблеми да има собствено поколение и да стане щастлива майка!

малко момченце

Днес медицината ни изненадва все повече и повече. Ако тази история ви е изненадала, споделете я с приятелите си.