Иванчева избяга от домашния арест (СНИМКИ)

Десислава Иванчева може да бъде върната обратно в Сливенския затвор заради това, че е нарушила мярката си за неотклонение „домашен арест”.

Бившата кметица на столичния район „Младост” бе заснета от фоторепортер на в. „Уикенд” в понеделник около 12:30 часа на обяд на тайна среща в „сърцето” на София – в безистен на улица „Граф Игнатиев” №21,съобщава lupa.bg.

Според изданието тя е прекарала повече от час и половина в безистена на „Графа”, където се помещава антикварен магазин, за да проведе срещи със свои приближени. Иванчева обаче не е поискала и получила разрешение от съда да напуска дома си в „Младост”, където изтърпява мярката „домашен арест”.

Само преди седмица Апелативния специализиран съд извади осъдената на 20 години затвор за поискан подкуп Иванчева от пандиза в Сливен заради силно разклатеното й здраве и опитите й да роди чрез инвитро процедура.

Според решението на съда Иванчева няма право да напуска дома си освен за посещение при лекар и то след изрично разрешение от съда.

Според закона, при нарушение на мярката „домашен арест” следва нарушителят да бъде пратен обратно в затвора. Такава съдба сполетя в средата на декември 2018 г. друг скандален кмет – Ценко Чоков от село Галиче. Той бе заснет да пирува в тузарски ресторант в „Бояна”, докато се води под домашен арест и след гръмналия публичен скандал бе върнат обратно в килията си.

Снимки-lupa.bg