Рачков и Маги Халваджиян изумиха участник в „Капките“

имитър Рачков, Маги и Джуди Халваджиян, Лора Караджова, Ники Кънчев и още куп звезди блестяха на откриването на изложбата „Прожектори“ на талантливата художничка Стилияна Узунова в столичната галерия Нирвана.

Авторката представи 34 великолепни картини в арт пространството на Ники Младжов, известно като един от най-престижните центрове за изкуство в страната.

Платната, селектирани под кураторството на Моника Тошева, грабнаха погледите на певицата и актриса Алекс Раева и бившата адреналинка Яна Христова, които сияеха в очакване на предстоящото майчинство. Дими Стоянович, историк и журналист, представи авторката на откриването на изложбата.

Модерната живопис на Стилияна Узунова не остави безпристрастна бизнесдамата Мирела Ненчова, както и режисьора на шоуто „Като две капки вода“ Кирил Киров. Мария Игнатова, бившата адреналинка Жана Брейчева, репортерката на „Господари на ефира“ Ева Веселинова, певицата Петя Буюклиева дълго разглеждаха творбите на Стилияна.

Топ моделите Гери Дончева и Диана Иванчева пристигнаха със силните си половинки, за да се насладят на творбите на Стилияна. Бизнесдамата Мая Косева и журналистът Антон Стефанов изразиха възхищението си от платната на талантливата авторка. Творци от различни сфери, представители на културни и финансови институции, ценители и колекционери се спираха за дълго пред всяко едно от платната. Половината картини на Стилияна Узунова бяха откупени на откриването на изложбата.

„Стилияна е не само талантлив творец, тя е и страхотен човек, участва от години с картините си в благотворителния търг на Дарик радио“, сподели Ники Кънчев. Художничката Йоанна Дановска, колегите й Николай Янакиев, Лили Сотирова, Николай Панайотов, скулпторката Кунка Димитрова, Явор Цаков и половинката му Капка Амзина обсъждаха невероятната текстура на картините на Стилияна и силните послания на платната. Силната половинка на Стилияна – Страхил Йорданов, приятелките й Елена Гаврилова и Живка Маринова, които също са художнички, роднини и приятели на авторката не криеха радостта си от грандиозния успех на изложбата.

„Стилияна има изключително рядък талант – да създава светове“, коментира художникът Петър Пиронков. „Живописта на Стилияна е многопластова и ексцентрична, като самата нея. Тя не се страхува да експериментира с различни формати, които ни дават възможността да се потопим в този неин свят“, сподели кураторът на изложбата Моника Тошева.

Стилияна Узунова освен талантлив художник е и отговорен гримьор в шоуто „Като две капки вода“. Тя е известна с работата си като художник гримьор в кинопродукции, телевизионни формати, видео клипове. След изложбата в галерия Нирвана авторката заминава за Париж, където 2 месеца ще твори в ателиетата на СБХ в Сите дез Ар.

Снимки ALINA