Тази семейна СНИМКА спаси живота на малко бебе!

Майката на момченце изпрати очарователна снимка на сина си на роднини. Но един от членовете на семейството веднага забелязал, че нещо не е наред с мъника. И именно това е спасило живота му.

 

Щастлива снимка на четиримесечния Уилям и сестричката му Зоя е била пратена от родителите им на роднини. Те обаче забелязали, че нещо нередно се случва с главата на бебчето. 

 

Родителите не забелязали никакви аномалии в детето, но побързали към болницата. Сканирането потвърдило, че Уилям е имал скофоцефалия, най-често срещаният тип краниосиноза. Това е състояние, при което плаките на черепа са свързани твърде рано за развиващия се мозък.

Главната съединителна тъкан, която се движи по цялата дължина на главата на Уилям, се слива и създава по-дълъг и по-тесен череп с ясно изразено чело и гребен.

 

Хирурзите казали на родителите, че е необходимо да се премахне цялата горна част от черепа на детето, да се изрежат на парчета и да се съберат обратно, за да се промени формата на главата и да й даде достатъчно място на мозъка за растеж.

Родителите, Александра и Джейсън Колстън-Инга, имали няколко други възможности, но решили да бъде извършена сложната операция.

Пластичната и реконструктивна хирургия на Кралската детска болница, Джонатан Бърдж, извършила пълен свод на черепа, през който ежегодно преминават около 75 деца.

 

Използвайки операцията, формата на черепа е променена от овална към сълза. Когато родителите видели бебето на излизане от операционната зала, те веднага видели разликата.

Сега мозъкът на момчето на момчето има достатъчно място за растеж и развитие.