Петя Дикова със съдбоносно решение за бъдещето си!

Родилата преди по-малко от месец водеща на предаването „COOL…T” Петя Дикова се чувства отлично в новата си роля на родител. А телевизията, която доскоро бе нейна голяма страст, изглежда изобщо не й липсва.

Нещо повече. Щерката на Аня Пенчева и Сашо Диков ни най-малко не възнамерява да се връща бързо на работа, както направиха доста от колежките й.

„Смятам да изкарам дълъг отпуск по майчинство”, споделяла тя пред познатите си, голяма част от които я поздравили за смелостта на отстъпи позицията си в шоуто по bTV на по-младата и атрактивна Поли Гергушева, пише „Уикенд“.

 

„22-ма души преброих, които ме питаха: „Ти луда ли си да раждаш?”. Това бяха популярни личности, колеги… Явно професията телевизионер е много примамлива в тази държава. Щяла съм да си загубя мястото и едва ли не да сляза от трона. Истината е, че след 20 години в телевизията, рейтинги, предавания, най-сетне срещнах любовта в лицето на Илия, забременях и открих истинският смисъл в живота”, казва журналистката.

Днес тя не само, че не иска да бърза с връщането на работа, а дори не гледа как се справя заместничката й.

Мъжът й Илиян Любомиров много помагал в отглеждането на малкия Александър. Раздавал се и в домакинството, за може Петя бързо да се възстанови и да възвърне силите си.

Бебето се появило с юнашко тегло – 4 кг и 260 гр. и се наложило Дикова да роди чрез секцио. А първоначалните й намерения били да роди по естествен път, но наследникът й се оказал твърде голям да излезе без операция.

Петя Дикова поряза мераците на… (СНИМКИ)

Припомняме, че преди да зачене, Петя имаше сериозни здравословни проблеми и дори се страхуваше, че ще има усложнения с износването на плода. Причината е, че страда от болестта на Хашимото, която засяга предимно жени в репродуктивна възраст и може да създаде редица проблеми в хода на бременността.

Установено е, че засегнатите пациентки забременяват по-трудно и при тях съществува по-висок риск от спонтанни аборти, свързан с нарушената функция на щитовидната жлеза и общия имунен дисбаланс.

Дикова била наясно с всички опасности, които носи заболяването й. Затова и не можела да си намери място от безпокойство. Въпреки че следяла състоянието си при специалист и го контролирала с медикаменти, тя дълго време не се решавала да забременее от страх да не пометне.

 

Заболяването, което има Пипи, започва постепенно, като в началото не се забелязват симптоми. После се появяват типичните проблеми, които съпътстват болестите на щитовидната жлеза – лесна уморяемост, разсеяност, сърцебиене, шум в ушите, изпотяване, подпухване.

Подобрение при Петя настъпило чак, когато тя започнала да приема медикаменти в таблетна форма, които да компенсират недостига на хормони в организма й. За щастие имала и огромната подкрепа на любимия си Илиян, който от самото начало бил убеден, че опитите им за бебе ще се увенчаят с успех.

Още в четвъртия месец на бременността младите родители узнали пола на детето и започнали да умуват варианти за име. Спрели са на Александър, защото е благозвучно и носи силна мъжка енергия. А и кръщавайки така сина си, тв водещата щяла да почете баща си – журналиста Сашо Диков.