Елена Йончева хвърли бомба в ефир и показа документи, свързани с Борисов!

Искам да се обърне внимание на пакета „Макрон“, който България загуби и то не само в ЕП. Битката трябваше да е в България. По време на европредседателството Борисов не поде тази тема, а трябваше. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на листата на БСП за евровота Елена Йончева.

„Винаги може да се намери по време на преговори пресечна точка. Ние обаче даже не го поставихме това като въпрос, този пакет „Макрон“, за това се иска работа. Борисов обаче не пожела да ни защити – той само се снима и прегръща, за да си прави пиар“, заяви тя.

„ГЕРБ в ЕП подкрепиха тази резолюция за продължаване на санкциите срещу Русия. Ние искахме да бъде размразен политическия диалог. ГЕРБ обаче в България говорят за енергийния проект „Белене”. Искам да кажа, че те лъжат избирателите си“, каза Йончева.

„Авторитарният режим в България вече има ясни признаци, ако не бяхме член на ЕС сега в България щеше да има диктатура. Никога не съм подвеждала когото и да е било, включително и българския избирател. Правила съм всичко възможно, за да защитя българските интереси“, заяви Йончева.

„Готова съм да работя с всеки, който е честен и почтен и иска да работи в интерес на България. Именно в диалога и спора се раждат най-добрите решения. Левицата не е авторитарна партия. ГЕРБ с колко процента избират своя вожд? С 98-99%. В левицата не е така“, каза социалистката.

„Демокрацията е битка – сблъсък на мнения и аргументи. Този, чиито глас е по-силен, той побеждава“, добави тя.

„Нямам и не съм имала офшорки и това е ясно на всички, които са виждали документите. Какво прави властта? Тя вади бухалка!“, каза Йончева и добави: „Имам документи, с тези средства, които са ми дадени, е закупена техника и аз дори и в момента разполагам с нея, Направени са 7 документални филма, които са заснети и излъчени. Това е филм в Сирия! Кой ще иска да снима там, за да прави далавери? Как може да се поставя този въпрос, това е безобразие“, добави тя.

„В последните си две декларации съм записала, че живея под наем. „Апартаментгейт“ е върха на всичко, което се случва отдолу. От България се изнасят милиарди. Искаме прозрачност“, заяви Йончева и добави: „Господин Борисов е на върха на „Апартаментгейт“. Г-н Борисов си е направил къща, която не е декларирана. Той има и втора къща, тя е 138 кв. м. Тази къща не е вписана в декларацията му. Той се възмущава, че други не са си декларирали терасите, а той е направил същото. Той си е купил този терен в съседство“, каза тя и подаде на водещия на „Здравей, България“ снимки и документи, с които подкрепя твърденията си. Тя апелира към него утре да попита Борисов, който ще е в студиото на сутрешния блок за въпросния имот. 

„Да не е това новият „Костинброд““, запита Николаев, като чу думите на Йончева, но тя бързо отрече.

„Искаме този модел да се промени, в който малцина се облагодетелстват за сметка на мнозина. Това е пропаст между политици и народ“, включи се в разговора Нинова.