Как да си направите бързо и лесно сладко с цели ягоди

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка домакиня знае, че лятото не е време за почивка. Започвайки от юни до октомври, всяка кухня се превръща в консервен завод, където сръчните ръце подготвят дарбите от природата за бъдеща употреба.

И на първо място сред домашно приготвени неюа, разбира се е конфитюра. И кое е най-вкусното сладко? Въпросът е сложен. Но сред безспорните фаворити определено е сладкото от ягоди .

 

Ягодово сладко с цели плодове

Има един недостатък на сладкото от ягоди с цели плодове . Сиропът в него се оказва много течен. Разбира се, може да се използва и, или в екстремни случаи, сиропът може да се сгъсти. Но днес ще ви кажем по-интересен начин.

Пред вас е рецептата за сладко от ягоди с банан. Бананите трябва да бъдат взети узрели, леко потъмнели

сладко от ягоди

СЪСТАВКИ

1 кг пресни ягоди

350 г зрели банани

500 g захар

сладко от ягоди

ПОДГОТОВКА

Изчистете ягодите, измийте ги под течаща вода и ги напълнете със захар. Ако плодовете са прекалено големи, нарежете ги наполовина. Оставете за 4-7 часа, за да се получи сок.

сладко от ягоди

Сложете плодовете на огъня и сварете, но без кипине. Разбъркайте, отстранете пяната и изключете. Изчакайте, докато конфитюрът се охлади напълно и отново поставете на огъня.

сладко от ягоди

Бананите намачкайте с вилица. Добавете в сладкото и разбъркайте.

сладко от ягоди

Сварете сладко от ягоди и банани след кипванена слаб огън в продължение на 15 минути. Не забравяйте да отстраните пяната.

Готовият конфитюр се изсипва в сухи стерилизирани буркани и се завъртат капачките. Обърнете кутиите с главата надолу и ги покрийте с топло одеяло или кожено палто. Дръжте ги до охлаждане.

сладко от ягоди

Дръжте сладкото на хладно място.

Харесвате ли необичайни рецепти?

Каквао рецепта само? Споделете с приятелите си в социалните мрежи и им разкажете как да си направят ягодово сладко за зимата !