Мрежата завря! Санданчанин брутално прегази малко кученце с колата си! Прокуратурата се заема със случая!

Социалните мрежи прегряха в последните дни след поредната жестокост над животно. Мъж от Сандански прегази с колата си малко кученце в района на „Горски замък“ в града. Камера е запечатала жестокостта на шофьора, който не веднъж, а два пъти минал през беззащитното животинче и счупил гръбнака му.

В момента пострадалото животно е в клиника в София с прекъснат гръбнак и хематом в главата, а шансовете му да оцелее не са големи.

Хора с активна гражданска позиция, ненавиждащи насилието над животни, започнаха да пускат жалби до Районна прокуратура Сандански. Хората се надяват институцията да вземе мерки и виновника да бъде наказан. Припомняме, че наскоро станахме свидетели на жестокост над животно в разложкото село Годлево, където Петър Гешев без капка човещина взе брадвата и закла коте.

Хората там заляха прокуратурата с жалби и в момента срещу Гешев има повдигнато обвинение. Санданчани се надяват същото да се случи и с Иван Навяков – собственикът на лъскавия автомобил, с който прегазил беззащитното животно. Организирана е петиция с искане за ефективна присъда за извършителя на престъплението. Не само санданчани, но и хора от цялата страна слагат подписа си в подкрепа на това искане.