Световноизвестен певец загина на път за рождения ден на приятелката си (СНИМКИ)

Латиноамериканската музикална сцена оплаква загубата на една от своите звезди. След катастрофа с частен самолет загина бразилският певец Габриел Диниз. Младият певец пътувал, за да празнува рождения ден на своята приятелка. Освен него са загинали и двамата пилоти.
Как се е стигнало до самолетната катастрофа засега не е ясно.

Новината за смъртта на бразилската звезда съсипа музикалните му фенове. Младият певец имал и планиран концерт, за който билетите били изцяло продадени. Той дори благодарил на феновете си в социалните мрежи. Малко по-късно се качва на частния си самолет заедно с двама пилоти, за да успее да отпразнува рождения ден на приятелката си Каролин.

Преди излитането Габриел бил заснет от един от пилотите. На видеото той се усмихва и вдига палец. Самолетът трябвало да премине около 500 км до градчето Масейо, но пътят му приключва на половината от разстоянието с ужасяваща трагедия. И тримата мъже на борда умират при аварията. Кадрите с катастрофиралия самолет съсипват феновете на Габриел. „С голяма тъга потвърждаваме смъртта на Габриел и на членовете на екипажа“, съобщава пред световните медии неговата говорителка.

„Моментите, през които преминаваме сега, са ужасни. Понякога човек си мисли, че това, което му се случва, е само лош сън, но сега това не е така. Фенове, не тъгувайте! Габриел беше за мен винаги символ на радостта, затова и вие се радвайте, независимо от тъгата, той би искал това“, казва бащата на Габриел.

Тялото на Габриел е било откарано след раздялата с феновете и близките с кола на пожарната до гробището, където при частен ритуал с него са си взели последно сбогом семейството, най-близките приятели и неговата любима Каролин. Медиите в Бразилия отбелязват, че най-тъжно от всичко е, че едва тази година певецът се изкачва на върха. Песента му Дженифър е гледана в Ютуб над 23 милиона пъти, а профилът му в Инстаграм е следван от 5 милиона души.