Кой е полицаят, открил Стоян Зайков?

Комисар Деян Моллов е човекът, открил издирвания за убийство Стоян Зайков-Чане, научи Lupa.bg. Моллов е директор на Регионалната дирекция на „Гранична полиция”– Елхово.

В тъмните часове на 29 май той обхожда района на акумулаторния завод до Долна Баня. До него е негов колега граничен полицай. В тъмнината те виждат силует, приближават се и издават заповед лицето да се легитимира, но то не се подчинява на разпореждането.

Комисар Деян Моллов

Комисар Моллов бил достатъчно близо до него и разпознал издирвания за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков. Двамата служители на реда открили предупредителен изстрел, а убиецът отвърнал със стрелба по тях. С риск на живота си двамата полицаи тръгнали да го преследват.

В напрегнатата ситуация нервите на Зайков не издържали, нежелаейки да бъде заловен, той се самопрострелял. Часове по-късно от МВР съобщиха, че Зайков се е самоубил с пушка самоделка, 12 калибър. Органите на реда не използват оръжие с такъв калибър. Разследването на мястото на инцидента е продължило цяла нощ.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

За момента няма данни някой да е помагал на издирвания. За това свидетелства и фактът, че той е търсил храна по къщите в района – нещо, което не би се случило, ако имаше помощник.