Сивият кардинал на Миню Стайков в съда лъсна! Адвокат Коев разследван за търговия с влияние

В неистовите си опити за саморазправа с правосъдието Миню Стайков ползва най-доверения си адвокат – сътрудник в лицето на Станислав Коев.

Последните журналистически разследвания разкриха, че юристът е основният инструмент на алкохолния бос от Карнобат за търговия с влияние сред институции и най-вече в съдебната система, съобщава „Уикенд“.

Пресният пример е с двамата върховни административни съдии Николай Гунчев и Светослав Славов, за които се оказа, че са посещавали луксозното и недостъпно за простосмъртните ловджии частно ловно стопанство на Стайков „Кабата“.

Оказва се, че това е било организирано по покана на личния адвокат на Стайков Станислав Коев, а разходите са били изцяло за сметка на една от компаниите на алкохолния бос – „Топаз Мел“.

Не е тайна, че подобни ловджийски уикенди се ползват за частни ВИП забавления с богати софри, придружени от маркови и отлежали еликсири.
Според запознати, присъствали на елитните ловни сбирки, някои от отстреляните екземрляри могат да претендират за златни медали.

Стайков е известен със своята щедрост и към влиятелни политици. Още се помни ловната карабина, която подари на действащия тогава президент Георги Първанов.

Познанството на Станислав Коев със съдия Светослав Славов вероятно датира от няколко години по-рано по повод на дело пред ВАС, за което стана известно, че съдията е отсъдил изцяло в полза на Минювата компания „СИС Индустрийс“. То е във връзка със спор за нелоялна конкуренция с Федерацията на гръцките производители на спиртни напитки.

Запознати с милионерската фамилия Стайкови определят Станислав Коев като неговия персонален адвокат и един от най-приближените сътрудници на алкохолния бос.

Известната му в средите способност да осъществява конфиденциални услуги, му отваря врати и в най-недостъпните среди от съдебната система. Някои го определят и като разносвач на мотивиращи куфарчета за представителите на Темида и други важни институции.

Близостта на Стайков и Коев е такава, че известният с пословичната си мнителност Миню е доверил на приближения ди дори представителството и управлението на офшорки, свързани с олигарха от Карнобат.
Коев е представител на следните офшорни дружества, за които текат разследвания: CEL Ventures Ltd, Vam Holding, Feriona Invest, BVI и Cawdor Holdings. Всички тези дружества са свързани с фирмите на алкохолния олигарх „СИС Индустрийс“ и „ВИН. С Индустрийс“ ООД.

С времето близостта между Миню Стайков и адвокат Коев от професионална се е превърнала в семейна. Доказателство за това е и фактът, че Миню Стайков осигурява за нуждите на луксозна клиника по дентална медицина, собственост на съпругата на Коев, цял етаж от сградата, в която се помещават офисите на алкохолния бос.

По-известната в зъболекарските среди с моминското си име д-р Виктория Стоянова обслужва редица величия от магистратските среди и техните половинки във въпросната клиника. Това е перфектен начин за създаване на лични контакти и тайни срещи в кабинета й, смятат по-мнителните.

Благодарността на Миню Стайков към довереника Коев се разпростира и в други направления. В родния град на Коев – Казанлък не е тайна, че именно финансовото рамо на алкохолния бос е било определящо за адвоката да направи успешна кариера в листите на голяма политическа партия като кандидат за общински съветник в община Казанлък.

Не е тайна, че маститият адвокат работи проформа в местния парламент и изобщо не се появява там.
Скрепената със семейна близост роля на придворен адвокат и личен довереник отрежда на Стоян Коев нелеката задача да отърве своя покровител от лапите на правосъдието.

Според доверен източник изцяло по идея на сръчния си защитник, Миню Стайков е завел дело срещу прокуратурата и специализирания съд за незаконно задържане.

С честите си посещения в ареста той надъхва алкохолния бос за манипулативни трикове, които целят не просто да го измъкнат, но и да уронят авторитета на съдебната система.

Именно Коев е водещата сила в инициативата да се изровят компромати срещу разследващия прокурор.
Неуморните усилия на юриста водят до пътища, които са отвъд пределите на законното.

Тези действия на адвоката не са останали незабелязани от правоохранителните органи и той отскоро е обект на разследване именно за търговия с влияние.