ГДБОП сгащи 10 пед*****, измъчвали 3-годишни деца

Служители на специализираният отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП задържаха 10 педофили, злоупотребявали с деца онлайн, сред които и 3-годишни хлапета, информираха от пресцентъра на МВР.

Задържаните на територията на цялата страна през месец април и май тази година педофили оказвали продължителен тормоз и арогантно сексуално изнудване и тормоз спрямо своите малолетни жертви /български деца от 7-12 г./, допълват от ведомството.

От жилищата на арестуваните са иззети електронни веществени доказателства, документиращи престъпната им дейност, както и огромни количества видео- и снимков материал с насилствени сцени над деца.

Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

От началото на годината при противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца са установени и задържани 25 мъже. Те са извършвали основно онлайн контакти с деца чрез Фейсбук. Възползвайки се от детската наивност и доверчивост ги изнудвали за срещи на живо. Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за престъпние им деяния е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.