Защо Бойко Борисов дава 1,4 млн. лв . „за баба Ванга“?

На вчерашното правителствено заседание четири общини „намазаха“ общо 20,9 млн. лв. от държавната каса за инфраструктурни подобрения. Сред бенефициентите е община Петрич, която получава 1,4 млн. лв., а премиерът Бойко Борисов реши лично да аргументира решението да се дадат пари „за баба Ванга“.

„За Община Петрич отпускаме 1,4 милиона. за реконструкция, рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане между Рупите и една от най-големите археологически разкопки с изключителна стойност в момента. Кметът ще го разказва по-надълго – Хераклея Синтика“, обясни Борисов.

„Всички в Гърция, Македония, Сърбия, България са го знаели, че съществува, но в от вековете го няма. Точно под тази могила на километър и нещо от Рупите на баба Ванга, огромно количество туристи отиват“, заяви още той.

Интересното в случая е, че съдбата на премиера и тази на починалата преди близо четвърт век пророчица се преплитат мистериозно. На големите тържества по случай 15-ата годишните от кончината на Вангелия Гущерова на Рупите в далечната 2011 г., когато Борисов едва бе застъпил първия си мандат и още не се беше превърнал в сегашния феномен в политическия ни живот, излезе на бял свят тайно предсказание на Ванга за Бойко.

Дългогодишният комшия на врачката Павел Кипров обяви, че тя многократно му е разказвала за предстоящия изгрев на ключов министър-председател от софийските села, който е бил милиционер, а след това ще заема важни държавни постове. Според Ванга той ще се радва и на българската, и на американската любов. А посланието й за него било да се пази повече от вътрешните, отколкото от външните врагове.