Сергей Станишев се стяга за сватба (Снимки):

2020-та ще е белязана от сватбени камбани за лидера на ПЕС, Сергей Станишев . Бившият премиер се готви да посрещне снаха, а „Менделсон“ може би ще зазвучи за него и фамилия

още в рамките на тази година, тъй като 2020-а от нумерологична гледна точка ще бъде една от най-предпочитаните от младоженците за встъпване в брак заради дублирането на едни и същи цифри.

До олтара предстои да се разходи доведеният син на Станишев – Венцислав .

Той е по-големият от двете деца на съпругата му Моника от първия й мъж, които учат в чужбина. Макар да не са му биологични наследници, експремиерът ги отглежда като свои. Когато са в България, отсядат в неговия дом. Те са неизменна част и от семейните екскурзии и почивки.

За бъдещата снаха на Сергей не се знае почти нищо, освен че се казва Албена. С Венцислав се познавали от доста време, преди да се влюбят. Съвсем наскоро обаче доведеният син на Станишев си позволи да покаже публично любимата си, макар че през дългите години, в които близките му са под светлините на прожекторите, той странеше съзнателно от славата.

Венцислав и Албена

Влюбените Венцислав и Албена

И двете доведени деца на бившия шеф на БСП се разбират чудесно с родните му син и дъщеря. Малките Дария и Георги умират за кака си и батко си, и ги очаквали винаги с нетърпение да се завърнат от чужбина. Самият Станишев често предпочита негова дама на важни събития да бъде не само съпругата му, а и нейната щерка Моника.

Сергей Станишев семейство

За последно той я представи пред елита на партията преди време на голямото завръщане на сцена на Стефан Данаилов, състояло се само половин година преди той да ни напусне завинаги. Тогава социалистите се събраха в Народния театър, за да изгледат последната роля на Ламбо в постановката „Актрисата“ и да вдигнат наздравици заедно на коктейла след това. На събитието Сергей дойде с доведената си дъщеря Моника, а не с жена си.