Когато сваляш жена над 35…

Изразът „биологичният ми часовник тик-така“ има особено ясно изразено проявление при жените над 35 години. Те виждат във всеки един мъж потенциален баща на децата си… и не го крият. Това обаче, не устройва мъжете, свикнали да „ловуват“, а не да са „плячка“. Така се получава странна въртележка, при която жените гонят мъжете, а те бягат, ужасени от предлаганите условия, пише iwoman.bg.

След поредица от неуспешни връзки и дни, прекарани в самота, жените на една определена възраст си поставят фикс идеята за брак. Снишават критериите си и търсят „който и да е“, а не „когото трябва“.

Мъжете от своя страна отказват да бъдат алтернатива, а не основна опция и ужасявайки се започват да си измислят оправдания.

Обикновено, когато един мъж попадне на такъв тип жена, може много лесно да я разпознае.

 

Тя говори за брак още на първата среща, заявява открито, че всичките ѝ приятелки имат деца и споделя, че зодиите ви са много съвместими. Ако тези белези не ви направят впечатление, тогава ще забележите, че отношенията с такъв тип жени се развиват много по-бързо. Например, обикновените връзки започват със срещи един или два пъти седмично и чат през ден. Обсебващите жени искат среща всеки ден, питат още след първата седмица какви са плановете ви за уикенда и изпадат в истерия, ако не им пишете през 2 часа.

Ако не сте готови за толкова сериозна връзка обаче, по-добре да приключите всичко още в началото. Обяснете ясно какво търсите (нещо неангажиращо), заявете на какво се надявате (секс няколко пъти седмично), споделете какво сте готови да дадете (вечеря в събота) и какво не бихте направили (пазаруване на храна в неделя). Това много ясно ще обясни на жените, че вие все още не сте готов за сериозна крачна, а и не мислите скоро да я предприемате.

И макар да няма нищо лошо в идеята за брак, деца и семейство (дори това е нормално и стандартно), никой не може да ви обвини, че не предлагате пръстен след две седмици на опознаване. И колкото и да бърза жената и да следи дали са ѝ излезли нови бръчки докато чака, вие нямате вина.

Жените трябва да разберат, че мъжете са равностойни партньори в една връзка. Не са донори за бебе, нито партньор за получаване на титлата „госпожа“. Те имат чувства, желания и цели. Когато виждат, че партньорката им не се интересува от това, а само дали ще получи предложение, те я изоставят и не дават много обяснения. Продължават напред към някоя друга жена, която няма да е толкова обсебена.