Шок в съда: Циганчетата Исмаил и Митко, скачали по главата и убили асеновградчанин, били невинни

Асеновградчаните Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдимии за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, били невинни. По време на разпоредителното заседание днес те отказаха да признаят фактите и обстоятелствата около случая и заявиха, че са невинни, пише trafficnews.bg.

Техният адвокат поиска делото да се гледа при закрити врати, тъй като обвиняемите са непълнолетни. Прокуратурата обаче настоя заседанията да са открити за медиите, тъй като случаят е обществено значим.

С мотивите на държавното обвинени се съгласи и председателят на съдебния състав. Така делото ще започне по общия ред, като първото заседание ще е в началото на месец февруари.

Днес за първи път лице в лице Митко и Исмаил се срещнаха с близките на жертвата. Те не се конституираха като частни обвинители и граждански ищци. Дъщерята на 48-годишният мъж заяви, че ще заведе отделно дело срещу непълнолетните момчета след края на процеса на всички инстанции.

Припомняме, че първоначално непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон.

От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил счупен и започнало да шурти много кръв. Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол.

След малко се върнали на мястото на инцидента и когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние, по-малкият Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата има следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали Бърза помощ. За съжаление при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина.

Спрямо 15-годишния Исмаил са повдигнати две обвинения. Първото за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин и по хулигански подбуди. Второто обвинение е за грабежа в съучастие, станал минути преди убийството.

Привлечен за две престъпления е и 17-годишният Митко. Той също е с обвинение за грабеж, станал в съучастие. Второто обвинение е, че Асенов не е попречил на Исмаил да извърши тежкото престъпление, макар да е имал такава възможност.