Внучката на Андрей Луканов събира погледите с красотата си – вижте порасналата Мария (Снимки):

Повече от 20 години изминаха от трагичното убийство на Андрей Луканов , но интересът към фамилията на печално отишлия си политик не секва.

Ето че внучката му, Мария , дъщеря на сина на Луканов – Карло, порасна и вече е студентка в Софийския университет.

 

внучката на Андрей Луканов

Наследничката на рода Луканови учи право в Алма матер.

Но освен умна, Мария Луканова се е превърнала в истинска красавица . Тя е достойна наследничка на убития през 1996 г политик защото освен, че хубавица е и пълна отличничка.

Мария Луканова

Порасналата девойка е първа година студентка в Юридическия факултет на Софийския университет. Преди да стане студентка е завършила 133-то у-ще „А. С. Пушкин”. От малка разкрила всестранни таланти  – свирела на пиано, ходела на частни уроци по немски и английски.

Увлечението й към правото явно е наследено от баща й Карло. Който също е юрист по призвание. Той е учредител на фондация, която се защитава правата на бащите при бракоразводни дела.

Карло Луканов

Синът на Луканов сам пострадал при развода с бившата си, тъй като не можел да прекарва с дъщеря си достатъчно време и да я вижда как расте. С майката на Мария са водили дълга война и се съдили като врагове заради нея.

Неприятностите за Карло започнали след като Лилия подала в съда иск за пълното попечителство над момичето, а Темида отсъдила в нейна полза. Така за таткото бе определен график, по който можеше да я вижда по 2 пъти в месеца, да плаща издръжка и да прекарва с Мария 20 дена през лятната ваканция.Лидия Луканова

Недоволният Карло Луканов, който твърдеше, че плаща цялото обучение на дъщеря си в частна езикова гимназия дори протестира тогава пред парламента като поведе шествие на разведените бащи. После основа фондацията си, която се бори за повече права на мъже изпаднали в неговото положение.

Сега Мария е пълнолетна и може сама да избере с кого и колко да се среща. Синът на Луканов обаче продължава да се бори за каузата като помага на татковците, предават от Ретро.