Ето кой „сложи бомбата“ в училище „Христо Ботев“ в Благоевград, как съседката си „отмъсти“, осмокласник и майка му, нарочени за терористи ..

Полицията в Благоевград тази сутрин бе вдигната на крак след сигнал за поставено взривно устройство в благоевградското 11-то училище „Христо Ботев“. Истинска паника предизвика сигналът. Ученици спешно бяха изведени навън, както и деца от съседна детска градина.

Екипи на полицията направиха спешна проверка на училището и бомба не бе окрита ,след което започна разследване на случая.

Оказа се, че Детелина З. от Благоевград, живееща в кв. „Еленово“ е подателката на сигнала. Жената съобщила, че осмокласник е внесъл бомба в училището. Тя разбрала това от неговата майка Галина, която сама се хвалила, че ще вдигнат училището във въздуха. Незабавно полицаите щурмували въпросното семейство майка и син и буквално ги извадили по пижами. “ Останах като гръмната, полицаите дойдоха и ми казаха, че трябва с детето да ги придружим, не разбирах за какво става въпрос, разказва Галина. В полицията жената разбрала, че е терорист и какво е казал съседката и от първия етаж Детелина.

„Написахме обяснения и си тръгнахме. Аз тази жена не я познавам, виждала съм я, че влиза във входа, но дотук, как се е сетила за мен не знам, но разбирам от съседите, че преди 2 дни са я пуснали от психиатрия, но тази жена успя да ни разтрепери и шокира ,все се чудя, такива хора как ги пускат, та тя може да е опасна. Детето ми се уплаши да го водят като престъпник в полицията, страшно е ,наистина, казва пред репортер на Struma. com Галина. Репортерска проверка разкри, че наистина Детелина е психично болна, многократно се е лекувала в психодиспансера в Благоевград и си е измислила информацията за поставена бомба. Въпреки всичко днес Детелина успя да стресира ученици, учители и да създаде работа на местната полиция.