Мъж си купи диван втора употреба и онемя от видяното

Мъж от Мичиган, САЩ, бе похвален за честността си, след като намери 43 000 долара, натъпкани във възглавничките на диван, купен втора употреба, пише Daily Mail.

Той проследил произхода на покупката си до първоначалния собственик, за да му върне парите до стотинка. Хауърд Кърби, на 64, купил кушетката за 70 долара от магазин в Оуосо, Мичиган, където регулярно пазарувал дребни неща за мъжката си бърлога. След като седмици наред чувствал кушетката неудобна, двамата със снаха му решили да отворят възглавничките и да погледнат вътре.

Останали поразени, след като открили, че причината за неудобството на мебелта са 43 бона в брой, пъхнати в кутия. Кърби споделил за откритието си с адвокат, който му казал, че не е длъжен да върне парите, но късметлията възразил, че такова нещо е против убежденията му. „Светият дух се спусна над мен и ми каза: „Не, Кърби, тези пари не ти принадлежат“, разказва мъжът. Кърби взел парите и отишъл обратно в магазина, откъдето бил купил дивана и поискал сведения за дарителите. Така стигнал до Ким Фаут-Нюбери, чийто дядо бил притежавателят на мебелите.

Тя изобщо и не предполагала за съществуването на парите, а още по-малко, че са скътани от стареца във възглавничките на старата кушетка. Всички те се върнали в магазина да се срещнат и Кърби да върне парите обратно на Ким и нейното семейство. Той често си бил мислил какво ли би направил, ако неочаквано намери голяма сума пари. Сега той се чувства удовлетворен, че успешно е преминал през своето изпитание. „Още ми се случва да се ощипя, дали пък не съм сънувал или съм си въобразил нещо“, споделя Кърби. Семейството на Ким пък възнамерявало да изгори кушетката, ако от магазина откажели да я вземат.