Изповед на лекарка към децата си: Ако ме загубите заради коронавируса, знайте…

Корнелия Григс е млада лекарка, хирург, която в момента е изправена пред най-трудния момент в живота си – да прекарва дните си в болницата в едно от огнищата на коронавиурса, Ню Йорк, вместо да остане вкъщи със съпруга си и двете им деца.

Дамата, която не спира да спасява чужди животи, за сметка на собствената си сигурност, всекидневно публикува в социалните мрежи как минават дните ѝ. Тя е изключително уплашена заради ежеминутния си досег с толкова много заразени пациенти, въпреки предпазните средства. И буквално преди няколко дни Корнелия публикува много лично и трогателно обръщение към децата си, които са твърде малки, за да разберат какво се случва и колко са големи размерите на заплахата, наречена „коронавирус“:

Преглед на изображението в Twitter

Корнелия не спестява и жестоката среда, в която се налага да бъдат всички лекари и медицински помощници в името на това да спасят, колкото се може повече хора от болестта. Към публикацията тя е сложила и хаштаг #GetMePPE, което означава „дайте ми предпазни средства“ и сигнализира за ограниченото количество на маски, ръкавици, очила и костюми в болниците,съобщава woman.bg. И докато хора като нея са принудени да бъдат на първа линия срещу вируса, от нас просто се изисква да останем вкъщи. Призоваваме ви да го направите!

Преглед на изображението в Twitter