Зловещи подробности за намерения обесен отец Ромил

Айтоският свещеник Ромил Негозов бе открит обесен в планината. Отецът излязъл около 10:30 часа в четвъртък от храма в града и се качил на джипа си. Казал, че отива в Руен, на кръщене, съобщава „Труд“.

Трябвало да се върне обратно около 15 часа, защото имал друго свето кръщение, но не се появил. Когато до 22 часа вечерта не се обадил, съпругата му подала сигнал в полицията, че е изчезнал.
В петък бе организирано претърсване на Руенския Балкан между селата Вресово и Вишна. Там, на разклон, бил открит джипът на свещеника. Полицаи със следови кучета, горски и духовници от близките църкви в общината се включиха в търсенето, разказаха очевидци.

Около 12:30 часа, една от групите се натъкнала на зловеща гледка. Отец Ромил лежал до едно дърво с примка на врата. Духовникът бил мъртъв.

„Той не е висял във въздуха, а е бил открит свлечен до дървото. По- скоро е починал от задушаване, което сам си причинил. Въжето е било чисто ново, явно го е купил с тази цел“, разказаха местни хора. До отеца била намерена чантата му. Вътре били мобилният му телефон и вещите му. Няма следи от насилие или от борба. Не се касае за грабеж или нападение, казаха криминалисти.

След като се разнесе новината за обесването на отец Ромил, миряни от Айтос започнаха да се събират в църквата „Св. Димитър Солунски”. Ромил е служил в храма вече 20 години.

„До момента не се е чуло свещеник да си посегне. Не можем да повярваме“, повтаряха събраните хора. Те довериха, че Ромил бил с голямо сърце, бил готов да помогне на всеки и водел праведен живот, стараел се никому да не вреди, а само да помага. Много от айтозлии не вярват във версията „самоубийство“.

Източник-факти.бг