Медена превръзка – бабиният метод, който лекува силната кашлица!

Бабина рецепта помага при силна кашлица.

Медена превръзка – този чудесен бабин метод гарантирано лекува силната кашлица. Помага както на деца, така и на възрастни.

Упоритата кашлица обикновено е причинена от грип или настинка. Често пъти медикаментите, които се препоръчват за лечение на кашлицата, не са подходящи за малчуганите.

Един от сигурните начини да се справите с досадната кашлица е така наречената „медена превръзка“. Този метод е изпитан от нашите баби и е доказал многократно силата си. Можете да сте повече от сигурни, че действа безотказно!

медена превръзка

За да приготвите вълшебната медена превръзка, се нуждаете от следните продукти:

пчелен мед,

растително масло,

салфетка,

брашно,

марли,

превръзка.

След като вече сте си набавили продуктите, замесете медено тесто. То ще ви служи като компрес. Вземете достатъчно количество брашно и го разбъркайте с малко мед. Трябва да получите консистенция, която да не е много рядка, но и да не е гъста. Не трябва да залепва по ръцете ви. Препоръчително е да изглежда като дъвка.

След това оваляйте меденото тесто в малко олио и после – в брашно. Поставете меденото тесто върху салфетката. Частта, която ще легне върху тялото ви, трябва да е покрита с марля.

Наложете компреса върху гърдите или пък гърба.

лечение на кашлица

Тази рецепта е еднакво ефикасна както при малки деца, така и при възрастни. Трябва обаче да внимавате и в никакъв случай да не поставяте компреса в областта на сърцето.

Прикрепете компреса с превръзка и облечете памучна блуза. Оставете компресът да престои 3-4 часа.

Процедурата се прилага няколко поредни дни, като подобрението се усеща още след първото приложение.