Секссимволът на 90-те: Освалдо Риос на 60! Ето как изглежда днес…

Има ли жена, която не си спомня, дори и бегло, за култовите латино теленовели от 90-те години?

„Касандра“, „Вдовицата в бяло“ са определено един от най-гледаните сериали, останали във времето като емблематични за телевизионния ефир. Красота, страст, пари и много драма – така може да характеризираме тези ТВ поредици, от които изгряха звездите на доста актьори.

Някои, макар и да не са толкова популярни в наши дни, бяха определено „издигнати на пиедестал“. Така се случи с Освалдо Риос, чиято привлекателна външност го изтреля сред топ имената на латино мачовците.

освалдо риос

Типично, той е зодия Скорпион и успява да нагорещи страстите около себе си.

Без значение къде се намира. Дори и през малкия екран. Роден през 1960 г. в Пуерто Рико, Освалдо от малък е артистичен. Обича да имитира, да влиза в лазлични роли и да пее.

В телевизията започва да се снима през 1990 г.

Две години след дебюта си изиграва главната роля във венецуелския сериал „Касандра“, където си партнира с Корайма Торес. Именно тази му роля му носи световна популярност. Заедно с Корайма са канени по цял свят. И двамата, макар и поотделно, посещават България. Освалдо Риос изнася дори концерт в зала 1 на НДК, която се пръска по шевовете. В България оригиналната версия на „Вдовицата в бяло“ е излъчена в средата на 90-те години по NOVA.

След невероятния успех на Касандра го канят да изпълни главната роля в пуерториканската теленовела „Три съдби“, която също постига успех. Следващата му теленовела отново регистрира невиждан зрителски интерес, а именно „Вдовицата в бяло“ сниман през 1996 г. Там партньорка му е Мария Елена Дьоринг.

Освен с участие в десетки сериали, Освалдо има участие в по-големи филмови продукции, не само като актьор, но и като продуцент. През 2014 г. участва във филма „Елза и Фред“, като главните роли са поверени на легендарната Шърли Маклейн и Кристофър Плъмър.

В този филм Освалдо играе доктор и си партнира с известните холивудски звезди, освен това е и продуцент.