17 неща, които крещят, че не сте пипали апартамента си от панти века и всичко е овехтяло и застаряващо (снимки)

На страниците на лъскавите списания можем да видим само перфектни интериори без никакви недостатъци. Но суровата реалност е, че домовете ни бързо се изпълват с малки неща, които безнадеждно съсипват дори и най-стилния декор на дома.

Всеки дизайнер, без колебание и съжаление, би изхвърлил тези неща, защото те обезсилват всички старания, положени за създаване на красиво и удобно жилищно пространство.

Ние внимателно събрахме мненията на професионалистите и съставихме списък с артикули, които отдавна трябваше да бъдат изхвърлени, но всеки от нас държи по някой в дома си.

В миналото мивките от неръждаема стомана бяха изключително популярни. Хората също купуваха пластмасови постелки, които предпазваха покритието от надраскване, потискаха шума и предпазваха съдовете

Днес хората по-често избират мивки от изкуствен или естествен камък, които са по-малко податливи на повреди и изглеждат по-естетически красиви. За любителите на мивките от неръждаема стомана дизайнерите съветват да разгледат прозрачни силиконови постелки, които не привличат толкова внимание, колкото техните остарели предшественици.

2. Кошче за помощни средства като кошче за боклук

Тези кошчета често се пазят на видно място и изглеждат небрежни и мрачни. За щастие, съвременните дизайнерски решения са преобразили и този обект. Експертите са сигурни, че зоната за изхвърляне на отпадъци може да бъде не само практична и функционална, но и красива.

3. Пластмасови комплекти за баня

Те все още могат да бъдат намерени в апартаментите доста често поради ниската им цена и наличност. Но пластмасовите аксесоари само поевтиняват интериора на банята. Не забравяйте, че аксесоарите играят важна роля. Ето защо определено не трябва да се опитвате да пестите пари от тях.

4. Остарял полилей

Остарелите полилеи, аплици и слабо осветление могат да развалят интериора на всяка стая. Откажете се от моделите, които бяха модерни преди 10-20 години, без никакво съжаление. Стилните осветителни тела и правилното осветление могат визуално да разширят пространството и да направят интериора по-уютен.

5. Кръгли легла

Кръгло легло не изглежда подходящо във всяка спалня. Заема много място и изисква специално спално бельо. Време е да  оставите тази не особено практична мебел в миналото.

6. Завеса за душ

Пластмасовите разноцветни завеси за банята все още не са изчезнали . Дизайнерите са възмутени от този факт и силно препоръчват да се заменят тези завеси със защитни стъклени конструкции, които изглеждат стилни и скъпи.

7. Мек кухненски ъгъл

Този детайл изглежда остарял, тромав и изяжда ценно пространство. Експертите съветват да се обмислят алтернативни варианти за трапезарията.

8. Декоративна фалшива камина

Фалшивите декоративни елементи не са популярни сред дизайнерите, защото простотата и естествените материали са модерни днес. Предлагаме да се отървете от тези фалшиви камини от гипсокартон без никакво съжаление и да изберете стилна алтернатива.

9. Мебели от масивна кожа

Обемен кожен комплект е на върха в списъка с безнадеждно остарели дивани. Това е твърде скъпо, изглежда грубо и не е най-удобният вариант за сядане. Освен това в един средностатистически апартамент изглежда нелепо и изяжда ценно пространство. Кожените мебели вероятно биха изглеждали по-хармонично в селска къща.

10. Кана за филтър за вода

Тези филтри създават ефект на „визуален шум“ в кухнята, който не се харесва на всички дизайнери . Можете спокойно да се отървете от тази реликва от миналото, защото днес има по-привлекателни на вид устройства, които са с по-добро качество и въпреки това филтрират вашата вода.

11. Обемисти компютърни бюра

През 90-те и 2000-те години тази мебел се гордееше с гордост в ъгъла на стаята в почти всеки апартамент. Масивните компютърни бюра с рафтове за съхранение и прибиращо се отделение за клавиатура са предмет от миналото . Днес те са заменени с мобилни, леки, многофункционални мебели.

12. Меки или дървени тоалетни седалки

Тези седалки не са хигиенични и дизайнът им е безнадеждно остарял. Спокойно можем да забравим за този артикул от 90-те като лош сън.

13. Ароматизирани свещи

Евтините ароматни свещи не само излъчват остра и отвратително силна миризма, но и отделят във въздуха вредни вещества. По-добре е да платите малко повече за наистина висококачествен продукт, за да знаете със сигурност, че няма да навреди на здравето ви. Отлична алтернатива е ароматният дифузер с интериорен парфюм за вашия дом.

14. Евтини и стари интериорни врати

Вратите са неразделна част от интериора и показател за състоянието и доходите на собствениците на жилища. Професионалистите не съветват да се опитвате да спестите пари от тях. В крайна сметка евтините модели не само показват лошото си качество, но и правят интериора да изглежда евтин и остарял.

15. Купички, които не са предназначени за хранене на домашен любимец

Никоя кухня не може да се нарече стилна и луксозна, ако в ъгъла има стара чинийка за котката.

16. Пластмасова цедка за мивката

Изглежда евтино и може да съсипе впечатлението дори за най-скъпата и модерна кухня. Дори и без този елемент, кухненската мивка е пълна с привличащи вниманието детайли, така че не бива да влошавате ситуацията, като използвате това.

17. Стар компютърен стол

С течение на времето всеки стол се деформира, става неудобен и изглежда меко казано скучен. Материята се износва, кожата се напуква, а тапицерията провисва. Не забравяйте своевременно да смените нещото, върху което седите, защото отдавна е доказано, че комфортът на вашия работен стол има положителен ефект върху вашата производителност. Не пестете от комфорта си – гърбът, шията и други части на тялото ви определено ще кажат „благодаря“.