„Взех 60 лв., за да ме пишат с коронавирус“

Роми изпълват списъците с болни и заразени от коронавирус!

Измамите с COVID-19 нямат край. Оказва се, че предположението на скептиците, че изкуствено се раздухва бройката, за да се взимат повече пари, е вярно.

Това се прави главно чрез ромския етнос. Цели махали биват подкупвани, за да дадат одобрението си имената им да присъстват в списъците на заразените с коронавирус, съобщава NocomentBulgaria.

Източник на колегите разкрива, че ромите сами се хвалели по махалите, че са прибрали пари. Лъскави черни автомобили спирали при тях, давали им пари, а в замяна им събирали личните данни.

„Към 500-600 лв. взехме общо цялата махала. Ще има да ядем и пием сега.“ – похвалил се един от ромите.

rom_600x40060 лв. за всеки ром с коронавирус

Всеки ром получавал между 50 и 60 лв. за услугата. Бързи и лесни пари, които така или иначе му трябват.

Поясняваме, че това не е първият подобен случай с роми. Наскоро ви уведомихме за дълга опашка пред лаборатория в един от софийските квартали, като не е ясно как един ром има 120 лв. за PCR тест.

„Предложиха ми 1800 лв., за да пишат майка ми жертва на COVID-19!“

Държавата плаща, за да изкарва жертвите на коронавируса повече, отколкото са!

Истински скандал се разрази в социалната мрежа. Там хора алармираха, че им е предложен подкуп, за да запишат техни близки като жертви на COVID-19, пише Narod.bg.

Фейсбук потребителката Гергана Димитрова разкрива, че продавачка в кварталния магазин й е споделила, че са предложили пари на братовчедка й, за да я запишат като починала от коронавирус. Ето какво точно пише тя:

Магдалена Попова пък разкрива, че бабата на снаха й е починала от болни бъбреци, а в болницата са я писали като жертва на Ковид-19. Ето какво пише тя:

Скандалът е огромен, тъй като от месеци има подозрения, че има манипулация относно броя на заразените и жертвите на коронавируса. Почитателите на конспирациите твърдят, че вирусът нарочно се изкарва по-страшен, отколкото е, за да се усвоят пари от ЕС.