Вкарват ли Лютви Местан в затвора !? 5 месеца чакаме присъда?!

Разследването по случая с катастрофата с Лютви Местан, приключи пред, делото е постъпило в прокуратурата и предстои да бъде решено, съобщи заместник окръжния прокурор Димитрина Делчева.

В едномесечен срок прокурорът по делото трябва да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда в Кърджали. Досъдебното производство срещу политика беше удължавано на няколко пъти заради бавещите се експертизи по случая, пише „24 часа“.

Инцидентът лидера на партия ДОСТ стана на 14 април 2019 година на международния път за Гърция на разклона край момчилградското село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния път последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока на ГКПП „Маказа“. От удара „БМВ“-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си от Кърджали по посока Кирково. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Това се случи след като експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско.