Мария Капон: Да ми дадат алгоритъм, щото ето я действителността при ковид заразен

„Да ми дадат алгоритъм: щото ето я действителността при ковид заразен. Това разкрива Мария Капон:

Стъпка 1: диагностика по телефона от ДжиПи, няма места в болницата, не получаваш рецепта, няма лекарства (не защото нямаш рецепта, а защото са изчерпани)

Стъпка 2: отиваш в частна болница, няма места, плащаш си преглед и изследвания (скенер и други), получаваш все пак рецепта и рецептата не може да се изпълни, в аптеката няма лекарствата (примерно животоспасяващия дексаметазон)… и трябва да спираш до тук…

За антибиотиците въобще не говоря, тях отдавна ги няма… тук не гледаме числата, а човешките съдби…

Само още нещо да добавя за капак:

Ако съпругът ти има ковид и всички заболеят след него, ако искаш болничен, трябва да имаш ПСР тест, да си дал 130 лева (100-130 ПСР), за да ти издадат болничен, и то за 14 дни! Ако веднъж си дал за половинката си тези 130 лева, получаваш само за контактно лице 10 дни, ама ако си се разболял след него (ясно е, че са минали вече 5 дни), трябва и ти да дадеш 130 лева, иначе няма болничен лист… какво да е?! Неплатен отпуск?

И така върви драмата на безумието!!!

Разликата между управляващите и народа е, че хората гледат човека, семейството, близките, общността, а за управляващите са важни цифрите, статистиката, обиколката на магистралите с джипката и обиколка на телевизии за докладване на цифри!

P.S.:

Да, да,… да са живи и здрави за някои в този момент приятелите-лекари, приятелите-аптекари, за някои и т.н. витамин В (връзки) и “шкафовете с лекарства на приятели“…, а за другите…??? Това при пандемия като тази е хуманитарно бедствие!“, написа във Фейсбук пловдивчанката Мария Капон.