Мощен лек при болно гърло и кашлица (действа от раз)

Този лек при болно гърло и кашлица ще ви помогне моментално.

Предлагаме ви рецептата за един наистина мощен и страшно ефикасен лек при болно гърло и кашлица. Много лесно и бързо се прави, а помага повече от лекарствата по аптеките. Пробвайте го.

Първо трябва да си изсипем точното количество вода в една по-дълбока купа. В нея добавяме орехите, но цели, заедно с черупките, затова първо е добре да ги измием.Трябват ни пет цели ореха, пет билкови бонбони лукчета, две-три лъжици мед, 700 грама вода, лимон по желание.

Слагаме вътре в купата и билковите лукчета. След това тази купа или тенджерка я слагаме на котлона да се вари.

Варим докато лукчетата се разтопят, а орехите хубаво да потъмнеят.

Времето за варене обикновено е около 20-ина минутки, но зависи от температурата на печката ви. Щом са готови, оставяме сместа да поизстине и после я прецеждаме.

Изчакваме още малко, за да изстине почти напълно и чак тогава добавяме меда към нея. Трябва да припомним, че медът не обича горещо, защото в него губи всичките си полезни свойства.

И така, след като сме си сложили вече и меда, разбъркваме много хубаво течността и сипваме от нея в чаша.

Можем да си изцедим вътре малко лимон за по-свеж вкус и най-вече за голяма доза витамин С.

От тази смес е добре да пием няколко пъти на ден като след изпиването гледаме да не ядем и пием нищо друго, поне за около 15-ина минутки.

Страшно много помага при кашлица или възпалено гърло, много повече от сиропите с химия по аптеките.

Отгоре на всичко това сиропче става много вкусно, така че някои си го пийват с наслада дори и да са напълно здрави. Хем им е апетитно, хем им дава полезни вещества.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!