13 нови приложения на кислородната вода, за които не сте и чували, а 6-тото ми е любимо

Почистването на тавана на баба ми много ме умори. Намерих кутия с отпадъчна хартия, която вече беше готова за извозване на сметището. За щастие любопитството ме победи в този момент и аз го разгледах. 

В допълнение към готварските книги и старите тетрадки, кутията съдържаше инструкции как да се използва водороден прекис в ежедневието.

Ще бъдете изненадани колко е многофункционална!

Кислородна вода у дома

Имате петно ​​върху бялата си риза? Няма проблем! Водородният прекис ще се справи с него след няколко минути. Продуктът действа като избелващо средство, независимо от сложността на задачата. Просто нанесете няколко капки върху петното и изтъркайте тъканта. След това изперете ризата си по обичайния начин.

Водородният пероксид се използва и за борба с петна по хавлиени кърпи. Въпреки това, не оставяйте продукта върху плата твърде дълго или той ще износи цвета. Просто изтъркайте петното с прекис и го хвърлете в машината.

Водородният пероксид е отлично средство за петна не само върху тъкани, но и върху други повърхности. Например, кислородната вода ще помогне за почистване на хладилника и премахване на неприятната миризма в него.

Искате ли дървеният ви под да блести като кристал след почистване? Добавете малко водороден прекис към топла вода. Уверете се, че на повърхността няма да има ивици.

Препоръчваме да използвате разтвор на водороден прекис при почистване на цялата къща. Той се справя с неприятните миризми , като ги поглъща. И изобщо не вреди на здравето.

Препоръчваме да почистите плота от петна и мазнини по същия начин. Вместо домакински химикали, накиснете парцал в разтвор на водороден прекис. Чистотата и стерилността са гарантирани!

Купили ли сте дузина перфектни домати от пазара? Преди да ги използвате за храна, изчистете плодовете от пестициди! За целта добавете малко кислородна вода към студена вода и разбъркайте. Накиснете зеленчуците в разтвора за известно време и след това ги избършете добре

За да предпазите стайните растения от гъбички и вредители, както и да подобрите имунитета им, лекувайте зелените си домашни любимци със слаб разтвор на пероксид. 1 супена лъжица от продуктът ще е достатъчно за 1 литър вода.

Водороден прекис срещу гъбички

Водородният прекис е най-доброто природно средство за борба с гъбичките на различни повърхности. Нанесете продукта върху проблемните зони и оставете за един час. След това избършете с гъба.

Забелязвате ли гъбички или слуз във вашия аквариум? Добавете няколко капки пероксид към водата. Това ще унищожи проблема, без да навреди на рибите и костенурките.

Водородният прекис също ще се справи с гъбичките на краката ви. Направете разтвор на пероксид с топла вода и потопете краката си в него. След половин час преминете през петите с пемза и избършете краката си на сухо. Намажете краката си с лечебен крем.

Водороден прекис за красота

Искате да направите косата си по-мека? Направете лек разтвор на пероксид преди къпане. Изплакнете косата си с нея и след това я измийте както обикновено. Повтаряйте процедурата в продължение на няколко седмици.

Разтворът на водороден пероксид може да бъде отлична вода за уста. Той убива бактериите, премахва плаката от зъбите, да не говорим за остатъците от храна. Основното нещо е да проверите дали сте алергични към това лекарство.

Ако сте горд собственик на мазна кожа, склонна към акне и пробиви, кислородната вода е това, от което се нуждаете. Нанесете няколко капки пероксид върху памучен тампон и избършете добре лицето си. Повтаряйте процедурата няколко седмици. Веднага ще забележите резултата.

Кожата в ушната мида ми се лющи, създавайки неприятни усещания? Направете си кислородна вода и зехтин 1: 1. Използвайте го, за да избършете ушето сутрин и вечер. Ще нормализирате кожата си само за няколко дни.

Съгласете се, има много начини да използвате водороден прекис във вашия дом. Говори се, че инструментът дори се справя перфектно с вирусите. Ето защо, по време на сезонно заболяване, грижовните майки лекуват цялата къща с разтвор. Използвате ли кислородна вода? Как я използвате най-често?