ПКП Караянчева с ново „дарение” – 92 миризливи матрака за болницата във Велинград

„Простата кърджалийска п*тка“ Цвета Караянчева блесна с нова простотия – шефката на парламента е дарила 92 изтърбушени матрака на болницата във Велинград, които щедро отпуснала от почивната база на депутатите в спа столицата на Балканите.

Отвратителната постъпка на Караянчева лъсна от пост на живеещата в САЩ от 1990 г. журналистка Татяна Кристи. Миризливите матраци са нов връх в наглостта на парламентарната шефка на хунтата, след като преди време „дари” стари календари на старчески домове.

„А на Министерството на социалното подпомагане дарихме брошури, календари – те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи, и те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим?”, изцепи се без грам съжаление Цвета Караянчева.

Ето цялата история, погнусете се и вие:

Болницата във Велинград получила през февруари 2019 г. „дарение“ от Народното събрание – 92 стари матрака от почивната станция на парламента в града. „Подаръкът“ е специално оторизиран от „щедрата дарителката“ Караянчева, за да могат „вещите с отпаднала необходимост да не бъдат изхвърлени.“

Аз разбирам, защо селяндурските тикви от парламента не могат да си представят колко гнусно е това. Аз разбирам, че етичните им представи не могат да надскочат дребните им мозъци, потънали в социалистическа лой. Аз разбирам как тези тежки селяндури не виждат гнусотията в това—да даряват стари миризливи матраци, на които са пърдели мръсните им задници –на лечебно заведение!

Умът ми не го побира, ОБАЧЕ, как е възможно болницата да приеме такова „дарение“. Та 90 нови матрака не струват кой знае колко пари! Как е възможно болницата да не направи грандиозен скандал от подобна подигравка!!!!?? Самият символизъм в това деяние предизвиква отвращение и погнуса на много нива!

В същото време разбрахме, че депутатите са си поръчали бонбони и ядки на стойност 180 000 лв. Сами сметнете за тези пари колко матрака или цели легла биха могли да се закупят. 

150 000 лева без ДДС е определила шефката на Народното събрание Цвета Караянчева да бъдат изпити и изядени под формата на кафета, чайове, сокове, ядки и бонбони. Сумата стана ясна от възложена преди дни процедура за доставки на храните и напитките след публично състезание, определено от Караянчева.

Бонбоните трябвало да са с определен процент млечно и какаово съдържание, което също вдига цената на обществената поръчка, защото родните представители не можели да консумират шир потреба.