Български професор-микробиолог разкри как се е преборил с рак и дава ценни съвети на болните

Трябва химио- и лъчетерапията да се забранят, казва 82-годишният микробиолог, който лекува със зелев сок и прополис.

Професор д-р Янаки Караджов е микробиолог и еколог. Преди 21 г се сблъсква с диагноза рак на дебелото черво. След сложна операция трябвало да се подложи на химиотерапия, която отказва. Създава своя рецепта срещу рак, раздава я безкористно – убеден е, че здравето на хората е безценно. Вече 82-годишният учен се радва на живота и днес благодарение на нея.

-Проф. Караджов, защо отказахте да се подложите на химиотерапия?
-Когато ми поставиха диагнозата, бях убеден, че ракът всъщност е хронична вирусна инфекция. При това положение да ти правят химиотерапия е глупост, защото лечението ще омаломощи най-ценното в организма – имунитета. Затова отказах. Болните от рак с доказани увреждания и метастази в никакъв случай не бива да се подлагат на химиотерапия и лъчева терапия. Нека се разбере, че ракът е хронична вирусна или микроплазмена и бактерийна инфекция, която се лекува с прополис. Крайно време е здравното министерство да забрани различните форми на химио и лъчетерапия. Слава Богу, по-просветените отказват. Питам нашите онколози, докога ще подлагате на изпитания пациентите си? Не знаете ли чужди езици? Турските и израелските ви колеги, при които най-често отиват да се лекуват пациенти ви, отказват да контактуват с вас, защото ви намират за надменни?

-Когато решавате да се лекувате сам онколожката ви пита ще се самоубивате ли?
-Да, отвърнах и че няма да се самоубивам, а ще създам препарат, който да засили имунитета ми. В рецептата си използвам лактобацили, защото са мощни имуномодулатори. Но не ги взимам от този, който е в киселото мляко, а от негов родственик – лактобацилус плантарум. На него дължим туршиите, киселите краставички и киселото зеле. Намира се в самите растения. Реших да сложа зеле, но по специална технология. Във всички кулинарни книги пише, че солта трябва да е 5 %, но когато е така – не можеш да пиеш много зелев сок, защото се вдига кръвно и се уврежда сърцето. Затова слагам до 0,9 % и то морска сол, която има малка част натриев хлорид.

-Бихте ли споделил точната рецепта, с която продължавате да лекувате стотици хора у нас и света, и то безплатно?
– Пластмасов бидон от 100 кг се пълни наполовина със зеле и толкова вода, а количеството на солта е по-малко от 1 % спрямо водата. Когато слагам в бидона зелките те са нагоре с кочана – цепвам го леко. Прибавят се 2-3 ябълки, дюли, лимони. Когато зелето втаса и сокът е готов, се добавят 370 г прополис и 500 г настърган хрян, който убива вирусите. Хрянът може да се замени с джинджифил. Тази рецепта не е само защитник срещу рака, а и предпазва от респираторни болести, грип и инфекции. Зелевият сок се пие по няколко пъти на ден, по една винена чаша и може изцяло да замени газираните и сладки напитки заради прекрасния вкус, който му дават плодовете. С всички тези добавки сокът се консервира и може да изтърпи и 10 години. Непрекъснато ме търсят, по 15 човека дневно, дойде ли някой раково болен – му давам по една туба от сока. Навремето си казах, че няма да взимам пари от болни от рак. Сокът се пие докато човек оздравее. Ето, аз вече 21 г. съм жив, а по нормите на медицината един раково болен трябва да издържи 5 г. и тогава се счита, че е прескочил трапа.

-Защо зачестиха случаите на рак през последните години?
-Защото вкараха ГМО у нас. Затова не купувам хляб и си правя от лимец вкъщи. Не трябва да ядем пшеница и всичко, направено от нея като сладкиши. Яжте лимец и овес и няма да сте болни. Приел съм за мисия да направя така, че българите да живеят средно по 120 години. Затова работя активно за обявената от японците четвърта възраст на дълголетниците, с ежедневна консумация на кисело мляко. Те откриха 43 завода за наше кисело мляко и няма японец, който да не го яде ежедневно. Като дойдат у нас, първата им работа е да поръчат кисело мляко, а в нашите ресторанти то не се предлага. Японските деца в детската градина до завършването си получават всеки ден безплатно пчелно млечице и мед. А ние чак сега се сетихме да даваме мед на децата. По времето на соца имахме 800 хил. пчелни семейства, а сега са наполовина.

-Господ ни е дарил с много блага нас българите – кои са те?
-Най-българското са лактобацилите. Те са „виновни” за прочутото ни кисело мляко, за обиколилото света бяло саламурено сирене, за балканския кашкавал, за млечнокиселата сметана, за луканката, за киселото зеле, за суровите туршии, за прочутите български пчелен мед и пчелен прашец. За да попречим на преждевременната старост и смърт е важно да заселим червата с полезни млечнокисели бактерии. Постижението на д-р Стамен Григоров, показал на света Бацилус булгарикус, обяснява защо в България е имало много столетници.

-Каква е ролята на зеолита, т. нар. камък клиноптилолит, който се среща в Родопите?
-Най-голямото наше находище на клиноптилолит е до село Бели пласт, Кърджалийско. Там се намират цели хълмове с бяло-сив цвят. Свойствата му са добре известни на местните, които събират зеолитните камъни и с тях пречистват питейната си вода. С тях може да се очистват и плодови сокове и някои видове бира, като улавят пестицидните молекули и съединенията на тежките метали. Поставени в токовете на обувките, те обезмирисват краката. Раздробени запълват котешките тоалетни и неутрализират миризмата. Тези камъни във вода проникват в клетките и действат антиоксидантно. Свързват и елиминират амоняка от мускулните клетки, нормализират киселинно-алкалният баланс, пречистват бъбреците и жлъчката от песъчинки, намаляват симптомите на алергичните състояния и стабилизират имунитета. Те са единственият минерал, който е в състояние да нормализира кръвното налягане. Приложено външно като пудра водят до излекуването на акне, псориазис и открити рани.

-Вие произхождате от рода на арумъните?
-Да, арумъни значи, че говорим романски език, а произходът ни е от Александър Македонски. Ние сме истинските македонци, а не тия дето им правят сега грамадни статуи. Ние сме много богати и много кадърни хора. Сред българите арумъни на първо място е Майка Тереза. Да, тя е родена в Албания, обаче Албания е била българска земя. Арумънец е и създателят на храм „Св. Александър Невски” – Александър Померанцев, както и архитект Наум Торбов, проектирал сградата на Централните хали. Неговият брат е юристът проф. Цеко Торбов. Починал отдавна, но е оставил голяма следа в правната ни наука. Арумънка е и актрисата Ванча Дойчева