Христо Стоичков за Борисов и ГЕРБ: „Трябва да се обединим и да вкараме тези мафиоти зад решетките“

Христо Стоичков се превърна в един от най-големите врагове на Бойко Борисов.

Както бяха много добри приятели, днес Христо Стоичков и Бойко Борисов се мразят. Причината е, че футболната легенда се чувства омерзен и предаден от премиера, след като преди 7 години се опитаха да го наклеветят, че е спечелил търг за 150 хил. тона дървесина с измама.

Бизнесменът Красимир Дачев хвърли бомбата тогава, но Камата и до днес е убеден, че в основата е Бойко Борисов, който се е опитал да го натопи за собствените си деяния. Именно затова в наши дни Стоичков „плюе“ по Борисов навсякъде, където може. Протестите срещу правителството получават пълната му подкрепа.

Легендарната „осмица“ на Барса е убеден, че Борисов и целият му екип заслужават затвор и той е един от тези, които биха го осигурили.

„Трябва да се обединим и да вкараме тези мафиоти зад решетките. Хора като тях не могат да се разхождат на свобода“ – смята носителят на „Златната топка“ за 1994 година.

Малко хора знаят, че Стоичков е завел дело срещу Борисов, което тече от години, но все още няма обявено решение. Камата е убеден, че в крайна сметка ще го спечели и премиерът ще влезе в затвора.

Носителят на „Златната обувка“ за 1990 г. не признава за положително нищо направено от ГЕРБ през всичките тези години.

„Да не мислите, че тези магистрали ги е построил Бочко от Банкя? С него или без него, ЕС каза, че трябва да има магистрала до Бургас и това е. Както и с всички останали магистрали. Да не говорим, че те се правят крайно некачествено, за да може Бочко да открадне едни пари“ – беснее Стоичков.

Борисов все пак не показва лошо отношение към Стоичков и дори понякога се опитвал да му се обади, за да се помирят, но бившият футболист му вдигнал телефона само за да му тегли една майна в типичен свой стил.

Христо Стоичков и Бойко Борисов се познават от малко над 30 години.

Тяхното познанство стартира покрай Тодор Живков. Камата се е срещал с Тато няколко пъти, за да му бъде позволен трансферът в Барселона, а Борисов бил също там като бодигард на държавния глава.

Камата презира премиера на своята родина, тъй като е запознат с немалко случаи на негови приятели, принудени да фалират под натиска на държавата.

Стоичков намира партия ГЕРБ за изкуствено създадена групировка, която ще се разпадне съвсем скоро. Според него е въпрос на време ГЕРБ да последва съдбата на НДСВ.