Жена засне какво прави мъжът й, докато тя ражда и мрежата прегря (Снимка)

Снимка, запечатала с какви странни неща се занимава мъж, докато чака жена си да роди, разгневи интернет потребителите. Кадърът бе качен в Тутър на 25 ноември от момиче на име Сара и събра над 264 хил. лайка и куп коментари.На фотографията се вижда бъдещият татко, който играе видеоигра.

„Ненавиждам го! Аз раждам, а той играе в Warzone„, пише на шега Сара. Голяма част от потребителите в мрежата обаче не оценяват хумора й, защото смятат случилото се за възмутително. И попиляват от критики младия татко. „Аз не бих искала такъв човек да бъде баща на детето ми. Дори раждането да продължи 3 дни, искам той да бъде до мен”, „Това говори как ще протече целият ти живот с него”, „Той играе със слушалки. Той изобщо не е с теб. Ако медицинските сестри се отнасяха лошо с нея или й бяха дали лекарство, към което е алергична, той даже нямаше да забележи! Ето какво мисля. Партньорът ти е длъжен да ти помага и да те защитава по време на раждането”, „В такъв момент може би щях да реша да не вписвам името му в свидетелството за раждане”, „Щях да го помоля да си ходи”, са само част от мненията, които заваляха под поста.

Има и такива, които се застъпват за младежа. Някои потребители дори се шегуват, че е можел да вземе още един джойстик за бебето. Публикацията събра толкова много коментари, че Сара бе принудена да защити половинката си. „Не мога да повярвам, че този туит предизвика толкова много внимание. Това е просто шега. Когато имах нужда от него, той беше до мен през цялото време”, пише младата жена.

Раждане (на латински: Partus) се нарича физиологичен процес при животните и човека, в резултат на който потомството излиза от тялото на своята майка и започва самостоятелен живот. Думата се използва предимно за обозначаване на процеса на завършване на бременността при плацентните бозайници, но в по-широк смисъл тя може да се използва и за всички останали животни, при които част или цялото развитие на яйцето или плода се извършва в тялото на един от родителите. Излизането на плода от яйцето се нарича излюпване.