Ренета Инджова бие тревога: ГЕРБ се готвят да откраднат 25 млрд. евро!

България ще получи от Европа грантове в размер на 25 млрд. евро през следващите 10 години. Разбира се, ГЕРБ се канят да ги оползотворят по единственият познат им начин – като ги откраднат.

Това заяви бившият вицепремиер Ренета Инджова в свой коментар.

ЕС очевидно има намерение да продължава да субсидира корумпирани правителства като българското, без да им търси отчетност за „усвоените“ милиарди. Така правеше Брюксел през последните 11 години, откакто васалите му ГЕРБ са на власт в България. По същия безотчетен начин Брйксел финансира и други свои слугински правителства в Европа.

В същото време, снимките на Борисов със златото, кюлчетата и пачките на нощното му шкафче, обиколиха Стария континент. Стигна се дори до гласуване на Резолюция за корупцията в България, която беше одобрена от Европарламента, въпреки бойкота на депутатите от ЕНП.

Междувременно, Брюксел най-лицементо се заканва да спре финансирането на Унгария и Полша, защото там, видите ли, нямало върховенство за закона. А какво да кажем за страна, чийто премиер спи с кюлчета злато и пачки от по 500 евро до главата си? Явно за Европа мутро-индивид като Борисов е много по-приемлив вариант, отколкото Орбан, чиито най- тежки провинения са отказът му да приеме мигранти и изготването от Унгария на соросоидните фондации.

Дали обаче сумата, която България ще получи от Европа е действително 25 млрд. евро, както се похвалиха от ГЕРБ – това има нужда от по-подробно разясняване. Механизмът на европейските финансирания винаги е бил такъв, че разпределителят Брюксел да е на доста по- голям плюс от България. Отпускат ти едни суми, после решават да те санкционират… вследствие на което си прибират обратно част от парите. Така функционира ЕС – парите текат в посока от Изток към Запада, а не обратното. Донорът сме ние, категорична е Ренета Инджова. Разбира се, ако си им слуга и национален предател, тогава глобалистите от ЕС няма да те санкционират. Нашият случай май е точно такъв- щом нямаш проблеми с Европа, значи продаваш страната и народа си.

В тоя ред на мисли – България може да получи и пълната сума. Само дето няма да я получи българския народ, а гербаджийския крадлив елит.

Ето един пример по любима тема на Брюксел – замърсяването на въздуха. Как така всяка зима София се нарежда сред градовете с най- мръсен въздух в света, а никога не е била глобявана от ЕС? Осъждана – да, но всичко е приключвало с някакви мижави финансови санкции. Ето така действа механизмът на Брюксел – Борисов може да спи с кюлчета злато до главата и да трови народа си… и това за Брюксел не е проблем. Но, виж, ако Орбан забрани достъпа на мигранти- чуждоверци до страната си – това е тежко, даже чудовищно престъпление.

Спомнете си и правителството на Орешарски. То едва пое властта и Брюксел започна да му спира един след друг еврофондовете- по напълно имагинерни и безумни причини. После се върна на власт вярният им техен кучи син Борисов и… еврофондовете потекоха като с магическа пръчка – отново без причина и по непонятна логика.

Ако режимът на Борисов не беше крепен с парите от Европа, ако България беше оставена сама на себе си, то народът отдавна щеше да се е справил с мафията ГЕРБ, отдавна да ги е затрил заедно с главатаря им от историята си.

Надя Колева, Skandalno.net