Силвена Роу с фурор в страната на шейховете

Посред лято Силвена Роу се принуди да затвори един от двата си ресторанта в Дубай. Заведенията ѝ се намират на топлокации и кулинарката не се оплаква от липса на клиентела, но през четирите месеца, през които Обединените арабски емирства бяха затворени за туристи с цел ограничаване на коронавируса – от март до юли, липсата на туристи неминуемо се отрази зле на бизнеса ѝ.

След като Дубай отвори границите си, и шеф Роу живна. Ресторантът ѝ „Насау“, който се намира на територията на петзвездния хотел „Хаят парк“ и гледа към голф игрищата, отново отвори врати и посреща любители на вкусната храна по рецептите на Силвена.

Колоритната кулинарка, която строго, но справедливо оценява хоби готвачите в „Мастършеф“, обаче има двоен повод за радост след подновения си бизнес. Роу е сключила сделката на живота си. Майсторката на здравословните манджи започва да произвежда специалитети за най-известната хранителна верига в страната на шейховете. Амбициозната дама все още не издава с какво точно ще изкушава от витрините, но най-вероятно става дума за торти и десерти, на които Силвена е факир.

Междувременно арабското издание на световноизвестното списание „Харпърс базар“ посвети няколко страници на българката и ресторанта ѝ „Насау“. В статията се казва, че популярната и талантлива шеф Роу чрез своя свеж подход към здравословното хранене със суперхрани предлага на своите клиенти кулинарна обиколка на Средиземно море с модерни ястия без захар и глутен, които докосват сетивата.