Слави Трифонов яде порция филе за 160 лв.

Личен готвач, който да угажда на всичките му претенции и желания, си е наел Слави Трифонов, издават хора от екипа му. Топкулинарят Георги Николов, който е работил в някои от най-елитните ресторанти в Англия, се грижел лично за храната на Дългия.

Всеизвестно е, че учиндолецът е преследван от множество мании и паранои, но армията от мускулести охранители, която го следва навсякъде, вече не му била достатъчна. Трифонов започнал да има съмнения и в съдържанието на ястията, които консумирал, затова решил да попълни антуража си и да си вземе личен готвач, който да му приготвя блюда според изискванията и настроенията му, да ги дегустира и да му ги поднася. Заплатите на личните готвачи, с каквито разполагат единици български богаташи, започват от 7 хиляди лева нагоре. В световен мащаб достигат и милиони в зависимост от уменията и таланта на кулинарите и активите в банковите сметки на техните работодатели.

Слави също плащал тлъста заплата на своя готвач, а освен това му дал и ефирно време в почти фалиралата си кабеларка, където шеф Николов да показва рецептите си. За да не разконспирират личността му обаче, Трифонов настоял операторите да снимат само ръцете му по време на предаването, но никога и лицето му под претекст, че това била нова мода в кулинарните формати. Любопитна подробност е, че готвачът на Дългия може да заработва и като негов гард, тъй като е бивш професионален спортист по джудо и самбо.

От години се знае, че чалгарят от Учин дол е страшно претенциозен към заведенията, които посещава. Ресторантите, в които пирува в столицата, се броят на пръстите на едната му ръка. Напоследък най-често е забелязван да обядва и вечеря в „Есте“ в столичния квартал „Изток“, където не се допускат простосмъртни, а цените не са по джоба на обикновения българин. Цените на салатите започват от 21 лева и достигат 38 лв. за порция от 250 грама. 280 грама телешки джолан струват 55 лева, а специалното телешко филе от 180 грама – 160 лева.