Стефан Илчев разчувства с признание за покойния си баща

Стефан Илчев разплака своите приятели в социалната мрежа с емоционално откровение. Оказа се, че датата 29 ноември за него е пагубна, тъй като преди шест години на нея губи своя баща.

Талантливият изпълнител изля душата си в емоционално откровение за своя родител, който вече не е между живите, но продължава да съществува в сърцето и съзнанието на победителя в „Като две капки вода“.

„Като дойде 29.11. и буцата в гърлото се настанява удобно и не напомня нищо друго освен за загубата на моя татко. 6 години не те виждам и не те чувам, но живееш в мен заедно с незабравимите спомени за голямото ти сърце, за невероятното чувство за хумор, за примера за приятелство, който остави у мен и за мъжките сълзи, които не криеше от мен. Благодаря ти за всичко, за което в този живот имахме време да споделим, тате! Светло да ти е на душата, не спирай да ни пазиш и да светиш ярко както присъстваше в живота на всички, които те обичаме“, написа Стефан в личния си профил във „Фейсбук“.

Той рядко си позволява да показва истинските си чувства, особено ако се касае за нещастие, тревога или някаква лична драма. Смъртта на баща му е една жескота семейна трагедия, която Стефан не може да преглътне и пред спомена за баща си е безсилен и не може да се прави на силен пред никого.

Баща му се разболял тежко преди няколко години и Стефан дал всичките си спестявания, които възнамерявал да вложи в нови проекти, за лечение на своя родител. Наложило се да вземе и заеми, но уви, татко му не успял да надвие болестта.„Никoгa нe cъм ce кoлeбaл. Прeдпoчeтoх дa нямaм cвoи пecни, нo дa зaдържa тaткo oщe някoлкo мeceцa нa тaзи зeмя”, признава Стефан.

Стефан Илчев е български поп певец. Роден е на 12 април 1982 г. в Бургас в семейството на баща – моряк, и майка – зъботехник. Завършва СОУ „Димчо Дебелянов“ в родния си град – в паралелка с профил „Музика“, а след това и Националната музикална академия в София със специалност оперно пеене в класа на проф. Благовеста Карнобатлова и гл. ас. Маргарита Баснарова (2001 – 2005). Дипломира се със спектакъл в годината на Моцарт (2005). Играе главна роля в операта „Вълшебната флейта“ под режисурата на доц. д-р Румен Нейков. Поверена му е ролята на принц Тамино.

През 2006 г. участва в конкурса „Бургас и морето“ с песента „Това море и този бряг“ на композитора М. Македонски. Песента печели Голямата награда на публиката. През същата година на фестивала „SUNFLOWE“ печели награда за най-добър мъжки вокал и се класира на 3-то място на зрителския вот. Следват конкурси в Босна и Херцеговина. Там печели награда за цялостно представяне и специална награда на журито. Известен като най-добрия имитатор на Лили Иванова

През 2007 г. участва на конкурса „Suncaneskale“ в Черна гора с песента „Близо до мен“, музика и текст на М. Македонски и аранжимент на Емил Бояджиев, микс от етно, R&B и поп. През същата година в конкурса „Бургас и морето“ се състезава с баладата „Бялата лодка“ в дует с Нора Караиванова и печели 3-то място. Музиката е на М. Македонски, текстът – на Явор Кирин. Следва участие отново в Босна и Херцеговина на Босненския радиофестивал. Отново печели специална награда на журито за „Близо до мен“. През 2019 г. Илчев печели седми сезон на „Като две капки вода“ по NOVA. През 2020 г. участва и в музикалното предаване „Маскираният певец“ в ролята на Светлината.