Вижте порасналите деца на Станишев (Уникални снимки)

Зимната ваканция Сергей Станишев и семейството му ще прекарат в София, научи „Ретро“. В дома си в „Драгалевци“ лидерът на ПЕС и децата му посрещнаха и празниците. Към тях се присъедини и доведената дъщеря на социалиста, която е от първия брак на съпругата му Моника и носи нейното име. Единствено брат ѝ Венцислав липсваше, защото живее в чужбина.

Всички вкупом спретнали украсата на дома си, а коледните подаръци на малките Георги и Дария били плюшени играчки на любимите им анимационни герои. Доведената щерка на Станишев е грижовна кака и забавлява малчуганите ежедневно. Дария е на 9 годинки, а братчето ѝ Георги – на 7. Вече и двамата са ученици и посещават елитно школо в Брюксел. Често обаче пътуват и до България заедно с родителите си, които от години са разкъсани между родината и белгийската столица заради работните си ангажименти. И в София, и в Брюксел семейството живее под наем. Къщата им в Белгия е същински палат и се простира на цели 420 квадрата.

Годишният ѝ наем възлиза на 60 хиляди евро, или 120 хиляди лева. Тази в София обаче е почти два пъти по-голяма от брюкселската и отново е под наем. Имението от 700 квадрата разполага с няколко спални, огромни хол и кухня, лични бани за почти всички и хубав двор, където децата на Станишев да играят свободно. Там се е установила и доведената му дъщеря, която се прибра в България, след като завърши висшето си образование и направи няколко специализации в различни краища на света. Тя също е в медийния бранш, досущ като майка си, и се занимава професионално с рекламен бизнес.

Въпреки че е почти непрестанно ангажиран, Сергей има желязно правило всеки ден след работа да отделя време за децата си. Признава, че обича заедно да играят настолни игри, да рисуват и творят и да се забавляват. Любимото им време от годината са летните почивки, които обичайно прекарват из Гърция. И това лято въпреки напеченото положение по границите заради коронавируса бившият лидер на БСП успя да заведе семейството си на ваканция в 5-звезден шеметен комплекс.