Цял живот вземам хапчета за щитовидната жлеза… докато не опитах ТОВА! Сега се чувствам страхотно, а лекарят ми е в недоумение!

Причините за проблемите с щитовидната жлеза могат да бъдат най-различни. Първите признаци на заболяването са постоянна умора и апатия. На пациентите започват да падат косите, те бързо наддават на тегло и страдат от депресия. Ето защо, ако забележите подобно нещо, не забравяйте да се консултирате с лекар.

За да се избегне коварното заболяване, тялото трябва постоянно да се подсилва с продукти, които имат положителен ефект върху щитовидната жлеза. Ето защо ние препоръчваме да включите в диетата си тази прекрасна природна напитка, която е в състояние да предотврати рак и други заболявания на щитовидната жлеза.

Тези, които консумират напитката, забравят за чувството на постоянна умора, суха кожа, загуба на тегло, лошо настроение и чупливи нокти. И всичко това заради лечебните ѝ състав!

Червената боровинка:
Това зрънце е богато на антиоксиданти и йод. Необходимо е да се консумира редовно от хората, които искат да се предотвратят увреждането на щитовидната жлеза. Но ако имате хипертиреоидизъм, употребата ѝ не е желателна.

Лимонов сок
Нормализира не само работата на щитовидната жлеза, но и укрепва и имунната система.

Индийско орехче
Смляното индийско орехче в малки дози ефективно лекува задържането на течности.

Канела
Тази подправка ни помага да се грижим за щитовидната жлеза. Тя подобрява метаболизма и регулира нивата на кръвната захар.

Джинджифил
В умерени дози джинджифилът се използва при лечение на възли на щитовидната жлеза.

Как се приготвя напитката за щитовидната жлеза

Съставки:

20 мл лимонов сок
0.5 чаша червени боровинки (100 г)
2 чаши вода (400 мл)
0.5 ч.л. настърган корен от джинджифил (2 гр.)
5 гр.

канела
2 гр. индийско орехче

Приготвяне:

Поставете измитите боровинки и настъргания джинджифил в блендер. Добавете лимоновия сок и 1 чаша вода. След това прибавете и подправките. Смелете всичко добре. Изсипете още една чаша вода.

Първата чаша трябва да се пие сутрин на празен стомах. Втората – 15 минути преди обяда. Ако пиете тази напитка два пъти седмично, състоянието на щитовидната жлеза и на цялото тяло се подобряват значително!