Чудната баница с ванилия на Фънки взриви интернет. Ето я и рецептата, която е изцяло негова

Фънки е много горд със своята баница с ванилия, тъй като готвенето не му се отдава като цяло.

Макар че последното, което би могло да каже за себе си е, че е добър кулинар, Фънки се гордее доста с баницата, която сам си е измислил. А тя пък взела, че станала супер вкусна.

Той лично разкри рецептата за нея, а ние я пробвахме и видяхме, че се получава действително страхотно.

Чудната баница с ванилия на Фънки била любима на цялото му семейство.

Трябват ни един пакет с точени кори, един литър прясно мляко, 200 грама захар, 120 грама краве масло, пет яйца, една капсула ванилия или две пакетчета ванилия на прах, половин капсула с лимонена есенция.

Първо намазваме тавата за печене с вече разтопеното масло.

Покриваме дъното й с два листа от корите за баница, които също намазваме с масълцето. Същата тази процедура се понтаря като след като поставим и последната намазнена кора, правим разрези върху тях.Слагаме тавата във фурната, която вече е загрята на 180 градуса и печем корите до зачервяване. През това време разтопяваме захарта в кипналото прясно мляко и сваляме тенджерата от котлона.Яйцата ги разбиваме и непрекъснато, внимателно се смесват с млякото. После се ароматизират с ванилията и лимоновата есенция, а получената смес се излива върху вече изстиналите кори за баницата.

Връщаме отново във фурната, където се доизпича за още около петнадесетина минути.

Тази баница си е фантазия на Фънки, но съпругата му Антония признава, че е невероятно вкусна и всички у дома им просто я обожавали. Поради това не е лошо да я опитате и вие, още повече, че е страшно лесна за приготвяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!