Ето какво се случва, ако ядете твърде много глутен

Преди да ядете друга бисквитка или да изпиете друга чаша вино, помислете как ще се отрази на външния ви вид и най- вече на лицето ви.

Ние искаме да ви покажем как да разберете кои храни харесвате може би твърде много, само като погледнете лицето си.

Винено лице

Освен големи количества захар, виното понякога съдържа пестициди и сулфиди, което кара алкохола да ви дехидратира . Тялото ви губи вода, черният ви дроб е претоварен и храносмилането ви може да се провали на следващия ден, така че кожата ви ще изглежда набръчкана, зачервена и увиснала.

В дългосрочен план злоупотребата с алкохол може да наруши работата на чревните бактерии и да причини различни заболявания.

Какво да правя? Откажете се от алкохола за поне 3 седмици. Това е достатъчно време, за да се възстанови кожата ви и след това приложете правилото 80:20. Това означава, че си позволявате чаша или две в 20% от случаите, докато отказвате в останалите 80%.

Мляко и страничните ефекти от лактоза върху лицето ви

Млякото, добавено към вашето кафе или друга купа сладолед, може сериозно да повлияе на цвета на кожата на лицето ви , дори ако не сте с непоносимост към лактоза. С възрастта губим много ензими, метаболизиращи лактозата, и това провокира възпаления по цялото тяло, включително и по лицето.

Ако забележите, че лицето ви става подуто и сънливо и кожата ви се набръчква, откажете се от всички млечни продукти за няколко седмици, за да видите разликата във външния си вид.

 

Захарно лице

Захарта влияе не само върху теглото ви, но и върху кожата ви. Той ускорява гликирането , процесът, при който излишните молекули глюкоза се свързват с колагена, като го увреждат и правят твърди. Това кара кожата ви да остарява по-бързо, причинява появата на бръчки и нарушава пигментацията.

Единственият начин да запазите здравето на кожата си е да намалите захарта.

Глутеново лице

Всички тези симптоми могат да означават, че тялото ви не е способно да метаболизира глутен , протеин, съдържащ се в пшеница, ръж, овес и ечемик и напитки на тяхна основа (бира, уиски, водка и др.).

Проверете дали имате непоносимост към глутен, като изключите продуктите, които го съдържат, за 2-3 седмици и наблюдавате кожата си. Ако симптомите продължават след 2 седмици, това е някакъв друг вид  непоносимостта, но все пак трябва да намалите простите въглехидрати и печени храни.