Братя близнаци едновременно се превърнаха в сестри

Двама братя близнаци от Бразилия претърпяха по едно и също време операция за смяна на пола. Това е първият подобен случай в света, пише в. „Дейли Мейл“.

19-годишните Майла Фиби де Резенде и София Албукерк казват, че не са се припознали като момчета още от раждането си.

„Винаги съм обичала тялото си, но не харесвах гениталиите си“, призна Майла, която учи медицина в Аржентина.

От детството си близнаците мечтаели да станат момичета, въпреки подигравките и неразбирането на другите. Майка им пък подчертава, че винаги е възприемала децата си като дъщери.

Майла Фиби де Резенде казва още:

„Като дете взех едно глухарче в ръце. Издухах семената във въздуха. Пожелавах си Бог да ме превърне в момиче. Все още не мога да повярвам, че мечтата ми се изпълнява. А първият ми душ след операцията ми беше вълшебен“, каза тя.

„Живеем в най-трансфобната държава в света. В училище беше много трудно. Някои съученици постоянно хвърляха тетрадки по главата ни“, казва пък София, блондинка, която учи строително инженерство в Сао Пауло.

Близнаците са родени в Тапира, град с 4000 души в щата Минас Жерайс.

Те все още носят емоционалните белези от трудното си детство: и до днес те живеят в страх от малтретиране. Но те казват, че винаги са имали подкрепата на семейството си.

„Родителите ни не се страхуваха от това, което сме, а се страхуваха хората да не ни малтретират“, каза Мейла.

Дядо им е този, който е платил за операциите им. Той продал на търг имот, който притежавал, за да плати сметката от 100 000 реала (20 000 долара).

Най-голямата държава в Латинска Америка е известна със своята явна хомофобия от страна на крайнодесния си президент Жаир Болсонаро.