7 неща, които астролозите забраняват да правим след залез слънце – иначе ни чакат чутовни кармични проблеми:

От незапомнени времена началото на нощта се счита за специално време, изпълнено с мистерии и алчност. Ето защо много действия, които са често срещани на дневна светлина, са забранени по тъмна доба . Не се препоръчва да изпълнявате тези стъпки, когато е тъмно, тъй като това може да доведе до злини и лош късмет .

Ето 7 неща, които астролозите забраняват да правим след залез слънце :

коса лунна светлина

Да режете ноктите или косата си

Нашите предци са вярвали, че жизнената сила на човека е концентрирана в косата: колкото по-дълга е тя, толкова по-здрав ще бъде собственикът ѝ.

Подстригването се използва само в екстремни случаи и никога не се извършва след залез слънце. Първо, поради много практична причина, недостатъчното осветление може да доведе до неравномерно подстригване или нараняване от остри ножици.

Второ, по време на часовете на бушуващи зли духове се считало за неразумно и опасно да се предприемат определени действия, които нарушават нашата енергийна цялост. В края на краищата именно косата се смятала за символ на енергия, на живот. Тъй като изрязването на ноктите и бръсненето се приравняват на процедурите за подстригване, забраната се отнася и за тези действия.

Преброяване на пари

Парите имат специална енергия, така че трябва да се вземат насериозно. Понякога сами избират собственика и лесно изтичат от пръстите на този, който се отнася към тях без необходимото уважение. Вечер и през нощта парите трябва да се оставят да си починат и да на се „безпокоят“, когато слънцето залезе. В противен случай съществува риск тази сума да бъде загубена в бъдеще.

чистене

Чистене

Привечер можете да „изнесете“ добри емоции от къщата, вместо боклуци и мръсотия. Опитът да подредите къщата вечер може да предизвика кавга с близки, както и да привлече вниманието на тъмните сили към дома ви. Ако почистването не може да бъде отложено, събраните боклуци трябва да се оставят на прага, без да се изнасят извън къщата или апартамента.

нож на масата

Да оставяте ножа на масата

Този знак датира от дълбока античност, когато хората вярвали, че всяко нещо има свой дух. Ключът към комфортния живот у дома е възможността за изграждане на уважителни и добри отношения с „духа на дома“. Активността на „домашния дух“, който се грижи за добруването ни през деня, спада в тъмното, така че неволно може да се нараните в тъмното върху остри предмети или разхвърляни прибори, неприбрани от предната вечер. И именно ножът, оставен на неправилното място, може да ви нарани.

Къпане

Вече обсъдихме, че не е препоръчително да почиствате къщата и да изнасяте боклука през тъмните часове на деня. За да избегнете близко запознаване с русалки и други водни обитатели, по-добре е да се откажете от нощното къпане. Не трябва да се подлагате на водни процедури през нощта и в банята, тъй като това може да не се хареса на обитателите ѝ.

кавга съпрузи

Кавги

Въздържането от кавги преди лягане трябва да става със здрав разум, без да се обръщаме назад към суеверията, защото разстроеният, развълнуван човек вероятно няма да може да заспи дълго време и със ставането си сутрин ще се усеща немощен. В миналото пък са вярвали, че трябва да се помирят с врага си преди залез слънце, в противен случай рискуват нападение посред нощ, в следствие от което може изобщо и да не се събудят.

легло пред огледалото

Да спите пред огледало

Огледалата винаги са се считали за портал към друг свят и най-лесният начин да ги отворите е през нощта. Ето защо не се препоръчва да се гледате в огледалата вечер или да спите точно пред тях. Дори случайният поглед към огледалото да не показва нищо подозрително, енергията на човека, който спи до огледалото, може просто да се „разтвори“ в него.