Слави Трифонов представи партията си, има изненадващи имена СНИМКА

Слави Трифонов ще води листата на партия „Има такъв народ“ във Варна и Стара Загора. Това обяви самият той в живо предаване по своята телевиция 7/8, излъчвано и във Facebook. Трифонов представи експерти, привлечени от партията, които ще развиват политики в различните области.

В сферата на здравеопазването се открояват имената на доц. Андрей Чорбанов, хирурга Ивайло Христов, кардиолога Николай Драгнев и бившия директор на Александровска болница доц. Силви Кирилов. Медиците ще работят за нов закон за лечебните заведения, който да определи създаването на нови обществени лечебни заведения, които да нямат право на търговска печалба. Ще се създаде единен електронен регистър и електронно досие на всеки пациент.

В сектор „Икономика и финанси“ бяха представени Мика Зайкова, Любомир Калимански и Пламен Данаилов. В областта на правосъдието са подбрани Александър Рашев, Андрей Михайлови д-р Паунита Петрова.

В сектор „Образование“ се включват Юлия Чортленева, Пламен Николов и Светослав Георгиев.Те ще работят за преформулиране финансирането на българските училища и справянето с „демографския дисбаланс“, който да спре деленото на училищата на елитни и неелитни. Конкурси и мандатност са сред идеите за директори на училища. По думите на Пламен Николов ще бъде премахнато националното външно оценяване за четвърти клас и ще се увеличат училищата зад граница.

Сектор „Туризъм“ беше представен от Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и Виктор Гетов, завършил туризъм в Швейцария и участвал в мениджмънта на 5-звездни хотели. Туризмът да бъде водещ фактор в развитието на България и да се превърне в истински приоритетен отрасъл, а България да се превърне в бранд и синоним на привлекателна туристическа дестинация – това основните цели на екип.

Ресор „Сигурност“ беше представен от проф. Николай Радулов. Той смята да провежда политики по ревизия на МВР и специалните служби и да поддържа мотото „Сигурност за всички“. Всички граждани ще се ползват с равни права и защита от службите.

В сектор „Земеделие“ се включват Цветанка Войнова, Пламен Абровски и Данаил Найденов. Вече нямаме средна класа, няма жизнени селски район, каза Абровски. Експертите смятат, че българското земеделие има неограничени възможности, които трябва да се развиват.

Силна фигура в ресор „Енергетика“ е Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и Минен Форум и директор в енергийната консултантска компания ПроЕкоЕнергия. Бил е изпълнителен директор на НЕК  и зам.-председател на Борда на АЕЦ “Козлодуй“.

Редом с него са Благой Голубарев и Теодора Пенева. Сектор „Спорт“ включва Антоанета Стефанова, адв. Радостин Василев и Станислав Кънчев.

Да правим каквото трябва, да става каквото ще!“, каза Слави Трифонов в края на представянето.