Поръсих малко в обувките и на сутринта нямаше и помен от ужасната смрад на крака

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Ако бъдете помолени да посочите продукт на достъпна цена, без който не можете да си представите около 60% от ястията, какво бихте избрали? Когато проведохме подобен експеримент в  нашата редакция, мненията се разделиха. Но по-голямата част от екипа определи картофите като такъв продукт . Не е оригинален? Може би. Но когато говорим за картофи, имаме предвид и нишесте .

Кулинария, медицина, козметология – този относително безвкусен прах се оказа подходящ навсякъде. Ами домакинските нужди? Открихме 10 доказателства, че във вашия кухненски шкаф трябва да има повече от една опаковка нишесте!

Използването на нишесте в домакинството

Грижа за кожата на лицето и шията с нишесте

Направете домашна маска за мазна кожа. Смесете 0,5 чаша топла вода, 2 супени лъжици нишесте и малко овлажнител. Нанесете върху лицето и оставете да действа 20 минути. Трябва да го измиете с много вода. Нанасяйте маската 3 пъти седмично.

Нишесте за измиване на стъкло

За да направите препарат на основата на нишесте , ще ви трябва 1 чаша оцет, сокът на половин лимон, 1 чаша вода и 2 супени лъжици нишесте. След като смесите съставките, изсипете течността в бутилка с пулверизатор, нанесете върху стъклото и избършете повърхността.

Нишестето почиства сребърните прибори

Грижата за трапезно сребро е особено трудна. Домашните тестени изделия на базата на нишесте ще помогнат за улесняване на задачата. Смесете 4 с.л. нишесте с 50 ml вода. С помощта на салфетка разтрийте пастата върху среброто и изчакайте продуктът да изсъхне.

Премахване на петна с нишесте

Пригответе специална почистваща смес с 50 мл мляко и 4 с.л. нишесте. Смесете всичко до каша, нанесете върху петното и оставете за една нощ. Когато пастата изсъхне, отстранете я. Ако почиствате дивана си, можете да го почистите с прахосмукачка.

Нишестето премахва неприятните миризми

Това важи за вашите обувки. Искате ли бързо да се отървете от неприятна миризма, без да купувате скъпи продукти? Поръсете нишестето върху обувките и оставете да престои една нощ. Лесно е да премахнете праха сутрин с прахосмукачка. Ефектът е невероятен!

Нишестето улеснява гладенето

Ако не обичате много гладенето, просто смесете 2 чаши вода и 1 ч.л. нишесте. Изсипете всичко в спрей и напръскайте дрехата преди гладене.

Грижа за домашната библиотека с Нишесте

Използвайте малко количество нишесте, за да поръсите върху книгите. То не само абсорбира излишната влага, но и премахва неприятните миризми.

Нишестето почиства дрехите

И го прави по-добре от специалните продукти за химическо чистене. Вземете найлонова торбичка и поставете в нея предмета, който искате да почистите. Изсипете 2 чаши нишесте в торбата. Завържете торбата и я разклатете добре няколко пъти. Когато нишестето се разпредели равномерно върху тъканта, оставете торбата с дрехи за една нощ. Проверете нещата на следващия ден: те ще бъдат чисти.

Нишестето помага за развързването на възела

Затегнали ли сте възел твърде плътно и не можете да го отвържете? Поръсете го с малко нишесте. Ще видите, ще бъде по-лесно да го развържете. И ще отделите много по-малко време.

Нишестето почиства тапицерията

За да поддържате мебелите да изглеждат като нови, трябва да се почистват редовно. За целта смесете 1 чаша вода с 1 супена лъжица нишесте. Нанесете сместа върху кърпа и просто избършете.

Както можете да видите, картофеното нишесте е готово да ви изненада. Това не е ли причина да споделяте ценна информация с приятелите си?