Болките в гърба при този мъж се оказаха симптом на фатално заболяване

Жител на английския окръг Шропшир, Великобритания, приел симптом на фатално заболяване за обикновено мускулно разтягане след тренировка във фитнеса. Това съобщава вестник Liverpool Echo.

28-годишният Гарет Емерсън разказа, че през 2014 г. му е поставена диагноза сарком на Юинг, злокачествен тумор на костния скелет. „Страдах от болки в гърба и три месеца си мислех, че това се дължи на мускулно натоварване“, обясни той.

Когато болките в гърба станаха непоносими, британецът отишъл  в спешното отделение. Там му дали болкоуспокояващи и го изпратили за ЯМР. Извършените тестове разкрили тумор в гърба на пациента с размерите на две тенис топки.

През последните седем години Емерсън е преминал няколко курса на химиотерапия и лъчетерапия, които са помогнали в борбата с тумора. През ноември миналата година обаче лекарите съобщиха, че пациентът има четвърти рецидив и ракът се е разпространил в лимфните възли, белите дробове и мозъка.

През същия месец  е отстранен най-големият тумор на Емерсън и сега се подлага на химиотерапия. Онкологът предупреди, че в момента няма методи за лечение на този вид рак и в един момент химиотерапията ще спре да работи.

След като научава диагнозата, британецът направил списък с мечтите, които иска да изпълни преди смъртта си. Той вече е изпълнил едно от желанията си и е присъствал на мач с участието на любимия си футболен клуб Ливърпул.