Истината за смъртта на обичаната Клара Маринова

Почина едно от популярните лица от телевизионния екран и бурния политически живот в близкото минало Клара Маринова.

Клара Маринова е родена на 20 април 1949 година в село Ресилово, Дупнишко. Завършва Техническия университет в София

Тя бе журналист-международник с 10 години стаж в БНТ. Тя беше член на ВС на БСП и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, говорител на Висшия съвет на БСП, ръководител на пресцентъра на партията.

Телевизионерката бе депутат от БСП в 7-о ВНС, 36-о и 37-о Народно събрание, зам.-председател и председател на Комисията по радиото, телевизията и БТА в 37-о НС, секретар на ПГДЛ и ръководител на пресцентъра на ПГДЛ в 37-о НС.

Местните не са я виждали отдавна. Тя има имот – къща с двор в края на селото към планината. Дворът й винаги бил добре поддържан, за което се грижели нейни съседи.

„От вас разбирам за смъртта на госпожа Маринова. Моите съболезнования към близките й. Ако с нещо мога да бъда полезна, ще се отзова и ще помогна“, коментира кметът на Ресилово Мариана Доцина. И допълни, че лично не познава Клара Маринова и не я е виждала в селото, но допуска, че през почивните дни може и да се е прибирала.

Смъртта на Маринова коментира и журналистката Илиана Беновска, собственик и управител на медия „К2“. Именно в тази медия Клара работеше и е подготвяла нов проект, който е бил на финалната си права.

„Моята душа не вярва, че Клара е починала. Тя се вгради през 2008 г. в радио К2, в неговия старт. Независимо от политическите ни различия, аз я поканих да дойде при мен. Тя дойде.

Значима личност и значим политик. С различна от моята политическа ориентация, но с висок професионализъм като журналист.

Тази вечер завършихме сложен проект да й осигурим адуио и видео връзка в ютюб канала на радио К2, за да може да провежда своите значими интервюта с политици.

Пет минути преди да й се обадя, разбрах, че е починала.

Клара, ти си жива за радио К2.“

Проектът на радиото е бил нужен за Клара Маринова, тъй като тя е била в процес на дълго възстановяване след няколко операции на стави и коляно. Именно тези операции са причината предаването й в тв „България он еър“ да спре преди близо половин година.