Кирил Добрев с 4 апартамента и 2 къщи

Кирил Добрев е в челото на класацията на най-имотните бесепари. Бившият зам.-шеф на столетницата притежава общо 4 апартамента, 2 къщи и 2 паркоместа, става ясно от имотната му декларация пред КПКОНПИ.

Най-много имущество Добрев има в столицата. В София той се шири в 3 апартамента. Два от тях обаче се водят на негово и на името на съпругата му Антония, която работи на висок пост в банка.

Едното жилище на фамилия Добреви е огромно и се простира на цели 140 квадрата. Другото пък е с големина 100 квадратни метра. Според документите и двете са закупени със средства, които са дошли от продажбата на други имоти. По-големият апартамент, намиращ се на апетитна локация в столицата, е купен за крупните 202 079 лева. Другият, макар и по-тесен, се оказва по-скъп – 229 360 лева. Левият политик има и трето жилище в София, което е по-скромно – само 75 квадратни метра. Него е придобил като наследство от своите родители. За всяко от паркоместата в столицата, където Добрев оставя лъскавите коли, в които обичайно се вози, се е изръсил по 10 хиляди лева. Половината от тях отново се водят на името на жена му.

Апартаментът на бесепаря във Варна, където обичайно през лятото той почива заедно със семейството си, също не е никак малък. Морското жилище е с размери от 93 квадрата, но цената му не е упомената, тъй като Добрев го е придобил под формата на наследство.
И двете къщи на бившия заместник на Корнелия Нинова се намират в провинцията, в родния му край Гоце Делчев, и имат дворове. Имотите са изцяло негови, жена му не е вписана като собственик в тях. Едната вила е 168 квадрата и с нея Добрев се сдобива през далечната 1998 г. под формата на дарение. Другата пак е наследствен имот по семейна линия и е по-малка – 108 квадратни метра.

Още от сега децата на 48-годишния политик и банкерката Антония са добре подсигурени. Синът им Николай, кръстен на бащата на Добрев, преди няколко години завърши престижен бизнес университет в Англия и има диплома в специалността „Инвестиции и финансов риск“. Справка с ценоразписа на ВУЗ-а показва, че за 3-годишното му обучение родителите му са платили почти 120 хиляди лева само за семестриални такси. В тази сума не влизат личните разходи за квартира и джобните пари, които са му давали, за да не му липсва нищо. Николай Добрев-младши обаче не се изкуши от космополитния живот на Острова и реши да се върне в България, за да бъде въведен от баща си в семейния бизнес.

По-малката му сестра Ема е все още гимназистка. Тя учи в елитния Италиански лицей в Горна баня, а татко ѝ обича да се хвали с високия ѝ училищен успех по всички предмети в края на всеки учебен срок.