Тъжна вест! Почина актрисата Адриана Палюшева

Почина  актрисата Адриана Палюшева. Тъжната вест съобщи дъщеря й – обичаната актриса Албена Колева – плод на любовта на Адриана и Тодор Колев. Вторият брак на Палюшева бе с Павел Попандов, с когото също имат дъщеря – Лили. Актрисата издъхна на 78 години. 

Адриана Палюшева е родена в София на 22 юли 1942 г. През 1965 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Никола Люцканов. Дебютира в ролята на Анет в „На живот и смърт“ по Д. Ангелов в Родопски драматичен театър. Актриса е в Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ Шумен, Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в Пловдив и Драматично-куклен театър „Константин Величков“ Пазарджик.

От 1977 до 2003 г. работи в Държавния сатиричен театър. Сред най-значимите й и любими на публиката роли са Шарлота – „Дон Жуан“ от Молиер, Амалия – „Двубой“ от Иван Вазов, Софрона – „Януари“ от Йордан Радичков, Андрофоба – „Мъжемразка“ от Ст. Л. Костов, Турусина – „И най-мъдрият си е малко прост“ от Александър Островски. Палюшева е една от примадоните на пазарджишкия театър от незабравимите дни на 70-те и 80-те години.

Поклон пред паметта й!